Hemen Bilgi Al

Stanford Üniversitesi Mühendislik Bölümleri

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri uluslararası öğrenciler arasında oldukça popüler tercihler arasında yer alıyor. Stanford Üniversitesi dünyanın en prestijli okullarından biri olarak biliniyor. Stanford Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya Eyaleti’nde bulunan özel bir araştırma üniversitesi... Üniversitenin tarihi 1885 yılına kadar uzanıyor. Stanford, dünya sıralamalarında her yıl; dünyanın en iyileri arasında yer alıyor.

Bilim ve teknoloji başta olmak üzere pek çok alanında dünyada öncü bir rol üstleniyor. Üniversite elde ettiği başarılar ve ödüllerle de dikkat çekiyor. Üniversite bünyesinde öğrenci araştırmacı ve akademisyen olarak görev alan 84 nobel ödüllü isim bulunuyor. Üniversitenin çok sayıda ünlü bilim insanı, devlet başkanları ve milyarderler yetiştirdiği biliniyor.

Stanford Üniversitesi’nin mühendislik okulu da alanında son derece önemli bir noktada yer alıyor. Akademik kadrosu, donanımı, eğitim kalitesiyle Stanford; her alanda olduğu gibi mühendislikte de lider konumda bulunuyor. Dolayısıyla mühendislik alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilerin ilk tercihlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Stanford Mühendislik Okulu

Stanford Üniversitesi Mühendislik Okulu, 1926 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Okulun, üniversite bünyesinde mühendislik alanında eğitim vermekte olan birimleri aynı çatı altında topladığı biliniyor. İnşaat Mühendisliği bölümü 1891 yılından beri eğitim veriyor. Günümüzde İnşaat ve Çevre Mühendisliği adıyla anılıyor. Elektrik Mühendisliği Bölümünün, 1894'te kurulduğu biliniyor. Makine Mühendisliği ve Madencilik ve Metalurji Mühendisliği bölümlerinin de fakülte kurulmadan önce var olduğu biliniyor. 1958'de Havacılık Mühendisliği, 1961'de Kimya Mühendisliği, 1961'de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği listeye ekleniyor. Son olarak 2002 yılında Biyomühendislik alanı devreye giriyor.

Stanford Mühendislik Okulu, 16 tanımlanmış lisans ana dalının yanı sıra; kendi bölümünüzü tasarlama seçeneği sunuyor. Tüm mühendislik bölümleri için yüksek lisans programları da sunuluyor. Fakülte, geleneksel derslere ek olarak etkileşimli öğrenmeyi içeren harmanlanmış dersler de sunuyor. Bunun yanı sıra; öğrencilerin öğrenme stillerine en uygun ortamlarda ders almaları için uygulamalı fırsatlar geliştiriyor.

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri ve mühendislik müfredatı, temel bilgileri, araçları ve becerileri vurguluyor. Mühendislik öğrencilerine Stanford Üniversitesi’ndeki diğer okullar tarafından sunulan kurs ve programlardan yararlanma fırsatı veriyor. Mühendislik öğrencilerinin yaklaşık yüzde 10'u çift ana dal yapmayı tercih ediyor. Müfredat dışı etkinliklerden yararlanıyor. Stanford Mühendislik Okulu şu anda; 10 bölüm ve 6 disiplinlerarası programa ev sahipliği yapıyor.

Havacılık ve Uzay Bilimleri

Hava araçlarının yapısal, aerodinamik, rehberlik, kontrol ve tahrik problemlerini vurgulayan multidisipliner bir program olarak biliniyor. Havacılık ve uzay mühendisliği, birden çok mühendislik disiplinini bütünleştiriyor. Stanford bu alanda, bir lisans derecesi programı ve üç yüksek lisans programı sunuyor. Ek olarak; iki çevrimiçi yüksek lisans sertifika programı bulunuyor.

Stanford Üniversitesi Mühendislik Bölümleri: Biyomühendislik

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri arasında biyomühendislik bölümü de yer alıyor. Biyomühendislik bölümü, mühendislik, tıp ve yaşam bilimlerinin bir füzyonu olarak tanımlanıyor. Bölüm, Mühendislik Fakültesi ve Tıp Fakültesi tarafından destekleniyor. Hızla büyüyen ve sürekli gelişen bir çalışma alanı olan biyomühendislik, birçok alanı içine alıyor. Mühendislik ve yaşam bilimlerini bilimsel keşif, tıp, üretim, tarım, eğitim ve politikayı ilerletecek şekilde birleştiriyor.

Kimya Mühendisliği

Bölüm; kimya bilimi ve mühendisliğinde temel bilgi ve öncü teknolojileri kapsıyor. Kimya mühendisliği, moleküler bilimler ve mühendislik arasındaki arayüzde benzersiz bir konumda bulunuyor. Kimya, biyoloji, matematik ve fiziğin temel konularıyla yakından bağlantılı olduğu biliniyor. Malzeme bilimi, bilgisayar bilimi, makine, elektrik, inşaat mühendisliği gibi diğer mühendislik disiplinleriyle işbirliği içinde ilerliyor.

İnşaat Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği Bölümü

Öğrenciler program kapsamında temel eğitim aldıktan sonra kendi ana dalını belirleyebiliyor. İnşaat ve Çevre Mühendisliği bölümünde dört ana dal bulunuyor. Bu anadallar; Mimari tasarım, Atmosfer ve Enerji, İnşaat Mühendisliği ve Çevre Sistemleri Mühendisliği olarak biliniyor. İnşaat mühendisliği ve mimari tasarım; sürdürülebilir yapılar, altyapının tasarımı, inşası ve yönetimini kapsıyor. Çevre Sistemleri, Atmosfer ve Enerji ise; çevre sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyor. Öğrenciler, biyosfer, toprak, su ve hava kalitesini etkileyen sorunları saptama ve çözme becerilerini geliştirmeyi öğreniyor.

Stanford Üniversitesi Mühendislik Bölümleri: Bilgisayar Bilimleri

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri arasında bulunan ve öne çıkan bir diğer bölüm ise bilgisayar bilimleriStanford Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, Mühendislik Fakültesi'nin bir parçasını oluşturuyor. Bölüm, Bachelor of Science, Master of Science ve Doctor of Philosophy dereceleri sunuyor. Ayrıca birtakım disiplinler arası lisans programları sunduğu biliniyor. Bu programlar; Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Sembolik Sistemler ve Matematiksel ve Hesaplamalı Bilimler şeklinde sıralanıyor.

Bilgisayar Bilimleri Bölümü, lisans ve lisansüstü düzeyde bir araştırma ve eğitim merkezi olarak kabul ediliyor. Yapay zeka, robotik, bilgisayar biliminin temelleri, bilimsel bilgi işlem alanlarında güçlü araştırma gruplarını bünyesinde barındırıyor. Disiplinler arası çalışmanın yürütüldüğü alanlar arasında kimya, genetik, dilbilim, fizik, tıp alanları bulunuyor. Ek olarak; hem öğretim üyeleri hem de öğrenciler genellikle endüstriyel kurumlardaki araştırmacılarla birlikte çalışıyor.

Elektrik Mühendisliği

Elektrik mühendisliği bölümü de Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri arasında yer alıyor. Elektrik mühendisliği bölümünün; fiziksel bilim, matematik, bilgi işlem ve teknoloji temeli üzerine kurulduğu biliniyor. Lisans derecesini tamamlayan öğrenciler, temel bir elektrik mühendisliği anlayışı kazanıyorlar. Bu anlayış, fiziksel bilimler, matematik, hesaplama ve teknolojinin temeli üzerine inşa ediliyor. Lisansüstü programlar ise profesyonel uygulama ve araştırmaya odaklanıyor.

Yönetim Bilimi ve Mühendisliği

Bölüm; ekonomik ve teknolojik yönetim sistemlerini planlamayı, tasarlamayı ve uygulamayı içeriyor. Yönetim Bilimi ve Mühendisliği Bölümü, mühendislik, işletme ve kamu politikası arayüzünde lider konumda bulunuyor. Bölüm eğitim ve araştırma yoluyla teknolojik, ekonomik, sosyal sistemlerin tasarımını, yönetimini, işletimini, etkileşimini geliştirmeyi hedefliyor. Öğrenciler; teknoloji, politika ve endüstride mühendis ve geleceğin lideri olmak üzerine eğitim alıyor. Araştırma ve öğretim faaliyetleri; fikirlerin Silikon Vadisi ve ötesine aktarılmasını teşvik ediyor. Buna yönelik olarak çeşitli programlar ile tamamlanıyor. Yönetim Bilimi ve Mühendisliği, Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri arasında önemli bir konumda bulunuyor.

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri arasında malzeme bilimi ve mühendisliği programı da bulunuyor. Program malzemelerin yapısı, işlenmesi ve özellikleri arasındaki ilişkinin incelenmesini içeriyor. Programın amacı, malzemelerin yapısının değiştirilmesi ve böylece özelliklerini kontrol etmek için süreçlerin geliştirilmesi olarak açıklanıyor. Bölüm, fizik, kimya, biyoloji alanındaki gelişmeleri teknoloji ve mühendisliği kapsayan birleşik bir disiplin içinde birleştiriyor.

Stanford Üniversitesi Mühendislik Bölümleri: Makine Mühendisliği

Makine Mühendisliği bölümü, mekanik cihazların, süreçlerin ve sistemlerin kavramsallaştırılması, analizi, tasarımı ve imalatı ile ilgileniyor. Makine mühendisleri, toplumun yararına ürünler, makineler ve teknolojik sistemler yaratıyorlar. Makine Mühendisliği, fiziksel bilimler, matematik, toplumsal ihtiyaç ve sorumlulukların anlaşılmasına dayanan bir temel üzerine şekilleniyor. Enerjiden tıbbi cihazlara, üretimden nakliyeye, tüketici ürünlerinden çevresel uyumluluğa kadar çok çeşitli alanlarda çözümler geliştiriyorlar.

Disiplinlerarası Anadal Programları

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri yanı sıra; Stanford Mühendislik Okulu bünyesinde disiplinlerarası anadal programları yer alıyor. Bu programlar ise şöyle sıralanıyor;

  • Mimari Tasarım
  • Atmosfer ve Enerji
  • Biyomekanik Mühendisliği
  • Biyomedikal Hesaplama
  • Mühendislik Fiziği
  • Ürün Tasarımı
  • Petrol mühendisliği

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri hakkında detaylı bilgi almak için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Stanford Üniversitesi ve mühendislik alanına dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation

Stanford Üniversitesi Mühendislik Bölümleri

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri uluslararası öğrenciler arasında oldukça popüler tercihler arasında yer alıyor. Stanford Üniversitesi dünyanın en prestijli okullarından biri olarak biliniyor. Stanford Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya Eyaleti’nde bulunan özel bir araştırma üniversitesi... Üniversitenin tarihi 1885 yılına kadar uzanıyor. Stanford, dünya sıralamalarında her yıl; dünyanın en iyileri arasında yer alıyor.

Bilim ve teknoloji başta olmak üzere pek çok alanında dünyada öncü bir rol üstleniyor. Üniversite elde ettiği başarılar ve ödüllerle de dikkat çekiyor. Üniversite bünyesinde öğrenci araştırmacı ve akademisyen olarak görev alan 84 nobel ödüllü isim bulunuyor. Üniversitenin çok sayıda ünlü bilim insanı, devlet başkanları ve milyarderler yetiştirdiği biliniyor.

Stanford Üniversitesi’nin mühendislik okulu da alanında son derece önemli bir noktada yer alıyor. Akademik kadrosu, donanımı, eğitim kalitesiyle Stanford; her alanda olduğu gibi mühendislikte de lider konumda bulunuyor. Dolayısıyla mühendislik alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilerin ilk tercihlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Stanford Mühendislik Okulu

Stanford Üniversitesi Mühendislik Okulu, 1926 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Okulun, üniversite bünyesinde mühendislik alanında eğitim vermekte olan birimleri aynı çatı altında topladığı biliniyor. İnşaat Mühendisliği bölümü 1891 yılından beri eğitim veriyor. Günümüzde İnşaat ve Çevre Mühendisliği adıyla anılıyor. Elektrik Mühendisliği Bölümünün, 1894'te kurulduğu biliniyor. Makine Mühendisliği ve Madencilik ve Metalurji Mühendisliği bölümlerinin de fakülte kurulmadan önce var olduğu biliniyor. 1958'de Havacılık Mühendisliği, 1961'de Kimya Mühendisliği, 1961'de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği listeye ekleniyor. Son olarak 2002 yılında Biyomühendislik alanı devreye giriyor.

Stanford Mühendislik Okulu, 16 tanımlanmış lisans ana dalının yanı sıra; kendi bölümünüzü tasarlama seçeneği sunuyor. Tüm mühendislik bölümleri için yüksek lisans programları da sunuluyor. Fakülte, geleneksel derslere ek olarak etkileşimli öğrenmeyi içeren harmanlanmış dersler de sunuyor. Bunun yanı sıra; öğrencilerin öğrenme stillerine en uygun ortamlarda ders almaları için uygulamalı fırsatlar geliştiriyor.

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri ve mühendislik müfredatı, temel bilgileri, araçları ve becerileri vurguluyor. Mühendislik öğrencilerine Stanford Üniversitesi’ndeki diğer okullar tarafından sunulan kurs ve programlardan yararlanma fırsatı veriyor. Mühendislik öğrencilerinin yaklaşık yüzde 10'u çift ana dal yapmayı tercih ediyor. Müfredat dışı etkinliklerden yararlanıyor. Stanford Mühendislik Okulu şu anda; 10 bölüm ve 6 disiplinlerarası programa ev sahipliği yapıyor.

Havacılık ve Uzay Bilimleri

Hava araçlarının yapısal, aerodinamik, rehberlik, kontrol ve tahrik problemlerini vurgulayan multidisipliner bir program olarak biliniyor. Havacılık ve uzay mühendisliği, birden çok mühendislik disiplinini bütünleştiriyor. Stanford bu alanda, bir lisans derecesi programı ve üç yüksek lisans programı sunuyor. Ek olarak; iki çevrimiçi yüksek lisans sertifika programı bulunuyor.

Stanford Üniversitesi Mühendislik Bölümleri: Biyomühendislik

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri arasında biyomühendislik bölümü de yer alıyor. Biyomühendislik bölümü, mühendislik, tıp ve yaşam bilimlerinin bir füzyonu olarak tanımlanıyor. Bölüm, Mühendislik Fakültesi ve Tıp Fakültesi tarafından destekleniyor. Hızla büyüyen ve sürekli gelişen bir çalışma alanı olan biyomühendislik, birçok alanı içine alıyor. Mühendislik ve yaşam bilimlerini bilimsel keşif, tıp, üretim, tarım, eğitim ve politikayı ilerletecek şekilde birleştiriyor.

Kimya Mühendisliği

Bölüm; kimya bilimi ve mühendisliğinde temel bilgi ve öncü teknolojileri kapsıyor. Kimya mühendisliği, moleküler bilimler ve mühendislik arasındaki arayüzde benzersiz bir konumda bulunuyor. Kimya, biyoloji, matematik ve fiziğin temel konularıyla yakından bağlantılı olduğu biliniyor. Malzeme bilimi, bilgisayar bilimi, makine, elektrik, inşaat mühendisliği gibi diğer mühendislik disiplinleriyle işbirliği içinde ilerliyor.

İnşaat Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği Bölümü

Öğrenciler program kapsamında temel eğitim aldıktan sonra kendi ana dalını belirleyebiliyor. İnşaat ve Çevre Mühendisliği bölümünde dört ana dal bulunuyor. Bu anadallar; Mimari tasarım, Atmosfer ve Enerji, İnşaat Mühendisliği ve Çevre Sistemleri Mühendisliği olarak biliniyor. İnşaat mühendisliği ve mimari tasarım; sürdürülebilir yapılar, altyapının tasarımı, inşası ve yönetimini kapsıyor. Çevre Sistemleri, Atmosfer ve Enerji ise; çevre sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyor. Öğrenciler, biyosfer, toprak, su ve hava kalitesini etkileyen sorunları saptama ve çözme becerilerini geliştirmeyi öğreniyor.

Stanford Üniversitesi Mühendislik Bölümleri: Bilgisayar Bilimleri

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri arasında bulunan ve öne çıkan bir diğer bölüm ise bilgisayar bilimleriStanford Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, Mühendislik Fakültesi'nin bir parçasını oluşturuyor. Bölüm, Bachelor of Science, Master of Science ve Doctor of Philosophy dereceleri sunuyor. Ayrıca birtakım disiplinler arası lisans programları sunduğu biliniyor. Bu programlar; Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Sembolik Sistemler ve Matematiksel ve Hesaplamalı Bilimler şeklinde sıralanıyor.

Bilgisayar Bilimleri Bölümü, lisans ve lisansüstü düzeyde bir araştırma ve eğitim merkezi olarak kabul ediliyor. Yapay zeka, robotik, bilgisayar biliminin temelleri, bilimsel bilgi işlem alanlarında güçlü araştırma gruplarını bünyesinde barındırıyor. Disiplinler arası çalışmanın yürütüldüğü alanlar arasında kimya, genetik, dilbilim, fizik, tıp alanları bulunuyor. Ek olarak; hem öğretim üyeleri hem de öğrenciler genellikle endüstriyel kurumlardaki araştırmacılarla birlikte çalışıyor.

Elektrik Mühendisliği

Elektrik mühendisliği bölümü de Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri arasında yer alıyor. Elektrik mühendisliği bölümünün; fiziksel bilim, matematik, bilgi işlem ve teknoloji temeli üzerine kurulduğu biliniyor. Lisans derecesini tamamlayan öğrenciler, temel bir elektrik mühendisliği anlayışı kazanıyorlar. Bu anlayış, fiziksel bilimler, matematik, hesaplama ve teknolojinin temeli üzerine inşa ediliyor. Lisansüstü programlar ise profesyonel uygulama ve araştırmaya odaklanıyor.

Yönetim Bilimi ve Mühendisliği

Bölüm; ekonomik ve teknolojik yönetim sistemlerini planlamayı, tasarlamayı ve uygulamayı içeriyor. Yönetim Bilimi ve Mühendisliği Bölümü, mühendislik, işletme ve kamu politikası arayüzünde lider konumda bulunuyor. Bölüm eğitim ve araştırma yoluyla teknolojik, ekonomik, sosyal sistemlerin tasarımını, yönetimini, işletimini, etkileşimini geliştirmeyi hedefliyor. Öğrenciler; teknoloji, politika ve endüstride mühendis ve geleceğin lideri olmak üzerine eğitim alıyor. Araştırma ve öğretim faaliyetleri; fikirlerin Silikon Vadisi ve ötesine aktarılmasını teşvik ediyor. Buna yönelik olarak çeşitli programlar ile tamamlanıyor. Yönetim Bilimi ve Mühendisliği, Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri arasında önemli bir konumda bulunuyor.

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri arasında malzeme bilimi ve mühendisliği programı da bulunuyor. Program malzemelerin yapısı, işlenmesi ve özellikleri arasındaki ilişkinin incelenmesini içeriyor. Programın amacı, malzemelerin yapısının değiştirilmesi ve böylece özelliklerini kontrol etmek için süreçlerin geliştirilmesi olarak açıklanıyor. Bölüm, fizik, kimya, biyoloji alanındaki gelişmeleri teknoloji ve mühendisliği kapsayan birleşik bir disiplin içinde birleştiriyor.

Stanford Üniversitesi Mühendislik Bölümleri: Makine Mühendisliği

Makine Mühendisliği bölümü, mekanik cihazların, süreçlerin ve sistemlerin kavramsallaştırılması, analizi, tasarımı ve imalatı ile ilgileniyor. Makine mühendisleri, toplumun yararına ürünler, makineler ve teknolojik sistemler yaratıyorlar. Makine Mühendisliği, fiziksel bilimler, matematik, toplumsal ihtiyaç ve sorumlulukların anlaşılmasına dayanan bir temel üzerine şekilleniyor. Enerjiden tıbbi cihazlara, üretimden nakliyeye, tüketici ürünlerinden çevresel uyumluluğa kadar çok çeşitli alanlarda çözümler geliştiriyorlar.

Disiplinlerarası Anadal Programları

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri yanı sıra; Stanford Mühendislik Okulu bünyesinde disiplinlerarası anadal programları yer alıyor. Bu programlar ise şöyle sıralanıyor;

  • Mimari Tasarım
  • Atmosfer ve Enerji
  • Biyomekanik Mühendisliği
  • Biyomedikal Hesaplama
  • Mühendislik Fiziği
  • Ürün Tasarımı
  • Petrol mühendisliği

Stanford Üniversitesi mühendislik bölümleri hakkında detaylı bilgi almak için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Stanford Üniversitesi ve mühendislik alanına dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation