Hemen Bilgi Al

Purdue Üniversitesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Purdue Üniversitesi, Indiana, West Lafayette'de bulunan bir kamu arazi hibe araştırma üniversitesidir. Üniversite, 1869 yılında kurulmuştur. John Purdue kendi adına bir bilim, teknoloji ve tarım koleji kurmak için bağışta bulunmuştur. İlk eğitim faaliyetleri, 16 Eylül 1874'te 6 eğitmen ve 39 öğrenci ile başlamıştır. West Lafayette'deki ana kampüs, lisans öğrencileri için 200'den fazla ana dal sunmaktadır. Ek olarak 70’ten fazla yüksek lisans ve doktora programı vardır. Ayrıca; Eczacılık ve Veterinerlik alanında profesyonel dereceler sunulmaktadır.

Purdue Üniversitesi, 18 üniversiteler arası spor takımına ve 900'den fazla öğrenci organizasyonuna ev sahipliği yapmaktadır.  Purdue Üniversitesi, Big Ten Konferansı'nın bir üyesidir. Indiana’da bulunan üniversiteler arasında ikinci büyük öğrenci nüfusuna sahiptir.  Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan üniversiteler arasında dördüncü en büyük yabancı öğrenci nüfusuna sahiptir. Üniversite, Amerikan Üniversiteleri Birliği’nin üyeleri arasındadır. Üniversite, 13 Nobel ödülü ile ilişkilendirilmiştir.

Purdue Üniversitesi Kampüs Yaşamı

Üniversitenin ana kampüsü, küçük bir şehir olan West Lafayette'de, Wabash Nehri'nin batı kıyısında yer almaktadır. Akademik binalar çoğunlukla kampüsün doğu ve güney kısımlarında yoğunlaşmıştır; Batıda yurtlar ve kuzeyde spor tesisleri bulunmaktadır. Üniversite bünyesinde yer alan Purdue Mall, akademik kampüsü Ross-Ade Stadyumu'na bağlamak için oluşturulmuştur. Birkaç mühendislik binasına yakınlığı nedeniyle “Mühendislik Alışveriş Merkezi” olarak da bilinir. Purdue Mall’un güneyindeki Purdue Memorial Mall, öğrenciler için popüler bir buluşma yeridir. Stewart Center, Wetherill Kimya Laboratuvarı, Stanley Coulter Hall ve Lecture Hall bu bölgede bulunmaktadır.

Güney Kampüsü

State Street'in güneyindeki bölge Purdue'nin tarım, güzel sanatlar, yaşam bilimleri, veterinerlik binalarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu alan aynı zamanda Krannert İşletme Okulu, Keşif Parkı, Lyles Porter Hall, Purdue Havalimanı'nı içermektedir. Krannert İşletme Okulu, lisans ve yüksek lisans programları için ulusal ve küresel olarak derecelendirilmiştir.

Lyles Porter Hall, disiplinler arası sağlık tesislerine ev sahipliği yapmaktadır. Hemşirelik, Beslenme Bilimi, Psikolojik Bilimler ve Konuşma, Dil ve İşitme Bilimlerindeki öğrenciler tesislerden yararlanmaktadır. Binada bir hemşirelik kliniği, okul öncesi eğitim ve egzersiz merkezi bulunmaktadır. Ayrıca, diyetisyenler için konsültasyon alanı ve gösteri mutfağı, klinik psikoloji tesisi bulunmaktadır. Odyoloji ve konuşma dili patoloji klinikleri, kadavra laboratuvarı ve araştırma laboratuvarları yer almaktadır.

1930'da açılan Purdue Üniversitesi Havaalanı, türünün ilk örneğidir. Ülkedeki üniversitelere ait birkaç havalimanından biri olmaya devam etmektedir.

Batı Kampüsü

Batı kampüsü, öğrenci evleri, yemekhaneler ve dinlenme tesislerinden oluşmaktadır. Córdova Rekreasyon Sporları Merkezi, Morgan J. Burke Su Sporları Merkezi burada yer almaktadır. Córdova Rekreasyon Sporları Merkezi, yalnızca üniversite öğrencilerinin rekreasyonel ihtiyaçlarına hizmet etmek için oluşturulmuştur.

Purdue Üniversitesi Akademik Birimleri

Purdue University, 200'den fazla ana çalışma alanında hem lisans hem de lisansüstü programlar sunmaktadır. Mühendislik müfredatı ile ulusal ve küresel çapta tanınmaktadır. Üniversite ayrıca, uçuş eğitiminde sunulan ilk üniversite kredisini oluşturmuştur. Böylelikle; Amerika'nın havacılık tarihinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Havacılıkta ilk dört yıllık lisans derecesi üniversite tarafından sunulmuştur. Üniversitenin havacılık teknolojisi ve havacılık mühendisliği programları dünya çapında dikkat çekmektedir. 20. yüzyılın ortalarında, havacılık programı gelişmiş uzay uçuşu teknolojisini kapsayacak şekilde genişlemiştir.

Purdue İngilizce departmanı, 1994 yılında ilk Çevrimiçi Yazma Laboratuvarını (OWL) kurmuştur. Birçok kolej ve üniversite Purdue OWL web sitesini akademik bir yazma referans kaynağı olarak kullanmaktadır.

Purdue University, on üç akademik birime ayrılmıştır. Üniversite bünyesinde farklı disiplinlerde eğitim veren kolejler ve fakülteler yer almaktadır.

Ziraat Koleji

Üniversitenin Ziraat Koleji, üniversitenin tarım, gıda, yaşam ve doğal kaynak bilimi programlarını desteklemektedir. Kolej ayrıca, üniversitenin eyalet çapında tarımı desteklemek için bir arazi hibe üniversitesi olarak görevini desteklemektedir. Tarımsal yayım programı bunda önemli bir rol oynamaktadır.

Eğitim Koleji

Eğitim Koleji, ilköğretim, sosyal bilgiler eğitimi ve özel eğitim alanlarında lisans dereceleri sunmaktadır. Ek olarak; pek çok uzmanlık alanında eğitim vermektedir. Kolejin iki ana birimi bulunmaktadır. Bunlar; Müfredat ve Öğretim ve Eğitim Çalışmaları olarak bilinmektedir.

Mühendislik Fakültesi

Purdue Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat ve Makine Mühendisliği programlarıyla 1874 yılında kurulmuştur. Fakülte şu anda pek çok farklı alanda dereceler sunmaktadır. Fakülte; Ay'da yürüyen ilk ve son astronotlar olan Neil Armstrong ve Eugene Cernan’ı yetiştirmiştir. Ayrıca; Amerika'nın 24 astronotunu eğitmiştir.  Purdue Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Amerika’nın en iyi 10 mühendislik fakültesi arasında gösterilmektedir. U.S. News & World Report tarafından hazırlanan raporda fakülte Amerika’da 7. sırada yer almaktadır.

Sağlık ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Sağlık ve Beşeri Bilimler Fakültesi 2010 yılında kurulmuştur. Üniversite bünyesinde yer alan en yeni fakültedir. Fakülte bünyesinde 10 farklı akademik program yer almaktadır. Her birinde lisans ve lisansüstü dereceler sunulmaktadır.

Liberal Sanatlar Koleji

Liberal Sanatlar Koleji, üniversitedeki sanat, sosyal bilimler ve beşeri bilimler programlarını içermektedir. Kolej bünyesinde serbest sanatlar kursları da sunulmaktadır.

Krannert İşletme Okulu

Krannert İşletme Okulu, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde yönetim kursları ve programları sunmaktadır.

Eczacılık Fakültesi

Üniversitenin Eczacılık Fakültesi 1884'te kurulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki devlet tarafından finanse edilen en eski 3. eczacılık okuludur. Fakülte iki alanda profesyonel dereceler sunmaktadır. Bunlar; Farmasötik Bilimler ve Eczacılık Doktoru profesyonel dereceleridir. Endüstriyel ve Fiziksel Eczacılık, Tıbbi Kimya ve Moleküler Farmakoloji alanında da programlar sunulmaktadır. Ek olarak, okul çeşitli lisans dışı sertifika programları ve lisansüstü eğitim etkinlikleri sunmaktadır.

Purdue Politeknik Enstitüsü

Purdue Politeknik Enstitüsü lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri sunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük teknoloji okullarından biri olarak kabul edilmektedir.

Fen Fakültesi

Üniversitenin Fen Fakültesi, üniversitenin bilim bölümlerine ev sahipliği yapmaktadır. Biyolojik Bilimler; Kimya; Bilgisayar Bilimi; Gezegen Bilimleri; Matematik; Fizik ve Astronomi programları sunulmaktadır.

Veteriner Hekimliği Fakültesi

Veteriner Hekimliği Fakültesi, Veteriner Hekimliği Derecesi, veterinerlik teknolojisi alanında önlisans ve lisans dereceleri sunmaktadır. Ek olarak; yüksek lisans ve doktora dereceleri sunmaktadır. Indiana Eyaleti içinde Purdue Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tek veterinerlik okulu olarak bilinmektedir.

Purdue Online

Purdue University, Purdue Online aracılığıyla, 200'den fazla program sunan ve büyüyen bir çevrimiçi varlığa sahiptir. Buna yüksek lisans dereceleri, sertifika programları ve kurslar dahildir.

Discovery Park ve Purdue Araştırma Parkı

Purdue Üniversitesi tarafından, multidisipliner eylem yoluyla yenilik getirmek için Discovery Park kurulmuştur. Discovery Park girişimcilikten enerjiye ve gelişmiş üretime uzanan on bir merkezi bünyesinde barındırmaktadır. Merkezlerin tamamında, araştırma projeleri büyük bir ekonomik etkiyi yansıtmakta ve küresel zorlukları ele almaktadır.

Purdue Araştırma Parkı, 1961'de Purdue Araştırma Vakfı tarafından kurulmuştur. Yaşam bilimleri, yurt güvenliği, mühendislik, ileri üretim ve bilgi teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren şirketleri içermektedir. Purdue araştırmacıları, özel işletmeler ve yüksek teknoloji endüstrisi için etkileşimli bir ortam sağlar. 155 şirkette, 3.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir.

Purdue Üniversitesi Kütüphane Sistemi ve Üniversite Basını

Purdue Üniversitesi kütüphane sistemi, on beş yapıyı içermektedir. Bir arşiv ve özel koleksiyon araştırma merkezi, bir lisans kütüphanesi ve konuya özel kütüphaneleri barındırmaktadır. Bir milyon elektronik kitap dahil olmak üzere üç milyondan fazla cilt içermektedir.

Purdue University Press, kadar bir dizi konu alanında basılı ve e-kitap monografi serileri yayınlamaktadır. 1993 yılında Purdue University Press, “Association of American University Presses” üyeliğine kabul edilmiştir. Purdue University Press, kütüphane sistemi ile işbirliği içinde yılda yaklaşık 25 kitap yayınlamaktadır. Basılı ve çevrimiçi 20 dergi yayınlamaktadır.

Purdue Üniversitesi hakkında hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitim ve üniversitelere dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation

Purdue Üniversitesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Purdue Üniversitesi, Indiana, West Lafayette'de bulunan bir kamu arazi hibe araştırma üniversitesidir. Üniversite, 1869 yılında kurulmuştur. John Purdue kendi adına bir bilim, teknoloji ve tarım koleji kurmak için bağışta bulunmuştur. İlk eğitim faaliyetleri, 16 Eylül 1874'te 6 eğitmen ve 39 öğrenci ile başlamıştır. West Lafayette'deki ana kampüs, lisans öğrencileri için 200'den fazla ana dal sunmaktadır. Ek olarak 70’ten fazla yüksek lisans ve doktora programı vardır. Ayrıca; Eczacılık ve Veterinerlik alanında profesyonel dereceler sunulmaktadır.

Purdue Üniversitesi, 18 üniversiteler arası spor takımına ve 900'den fazla öğrenci organizasyonuna ev sahipliği yapmaktadır.  Purdue Üniversitesi, Big Ten Konferansı'nın bir üyesidir. Indiana’da bulunan üniversiteler arasında ikinci büyük öğrenci nüfusuna sahiptir.  Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan üniversiteler arasında dördüncü en büyük yabancı öğrenci nüfusuna sahiptir. Üniversite, Amerikan Üniversiteleri Birliği’nin üyeleri arasındadır. Üniversite, 13 Nobel ödülü ile ilişkilendirilmiştir.

Purdue Üniversitesi Kampüs Yaşamı

Üniversitenin ana kampüsü, küçük bir şehir olan West Lafayette'de, Wabash Nehri'nin batı kıyısında yer almaktadır. Akademik binalar çoğunlukla kampüsün doğu ve güney kısımlarında yoğunlaşmıştır; Batıda yurtlar ve kuzeyde spor tesisleri bulunmaktadır. Üniversite bünyesinde yer alan Purdue Mall, akademik kampüsü Ross-Ade Stadyumu'na bağlamak için oluşturulmuştur. Birkaç mühendislik binasına yakınlığı nedeniyle “Mühendislik Alışveriş Merkezi” olarak da bilinir. Purdue Mall’un güneyindeki Purdue Memorial Mall, öğrenciler için popüler bir buluşma yeridir. Stewart Center, Wetherill Kimya Laboratuvarı, Stanley Coulter Hall ve Lecture Hall bu bölgede bulunmaktadır.

Güney Kampüsü

State Street'in güneyindeki bölge Purdue'nin tarım, güzel sanatlar, yaşam bilimleri, veterinerlik binalarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu alan aynı zamanda Krannert İşletme Okulu, Keşif Parkı, Lyles Porter Hall, Purdue Havalimanı'nı içermektedir. Krannert İşletme Okulu, lisans ve yüksek lisans programları için ulusal ve küresel olarak derecelendirilmiştir.

Lyles Porter Hall, disiplinler arası sağlık tesislerine ev sahipliği yapmaktadır. Hemşirelik, Beslenme Bilimi, Psikolojik Bilimler ve Konuşma, Dil ve İşitme Bilimlerindeki öğrenciler tesislerden yararlanmaktadır. Binada bir hemşirelik kliniği, okul öncesi eğitim ve egzersiz merkezi bulunmaktadır. Ayrıca, diyetisyenler için konsültasyon alanı ve gösteri mutfağı, klinik psikoloji tesisi bulunmaktadır. Odyoloji ve konuşma dili patoloji klinikleri, kadavra laboratuvarı ve araştırma laboratuvarları yer almaktadır.

1930'da açılan Purdue Üniversitesi Havaalanı, türünün ilk örneğidir. Ülkedeki üniversitelere ait birkaç havalimanından biri olmaya devam etmektedir.

Batı Kampüsü

Batı kampüsü, öğrenci evleri, yemekhaneler ve dinlenme tesislerinden oluşmaktadır. Córdova Rekreasyon Sporları Merkezi, Morgan J. Burke Su Sporları Merkezi burada yer almaktadır. Córdova Rekreasyon Sporları Merkezi, yalnızca üniversite öğrencilerinin rekreasyonel ihtiyaçlarına hizmet etmek için oluşturulmuştur.

Purdue Üniversitesi Akademik Birimleri

Purdue University, 200'den fazla ana çalışma alanında hem lisans hem de lisansüstü programlar sunmaktadır. Mühendislik müfredatı ile ulusal ve küresel çapta tanınmaktadır. Üniversite ayrıca, uçuş eğitiminde sunulan ilk üniversite kredisini oluşturmuştur. Böylelikle; Amerika'nın havacılık tarihinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Havacılıkta ilk dört yıllık lisans derecesi üniversite tarafından sunulmuştur. Üniversitenin havacılık teknolojisi ve havacılık mühendisliği programları dünya çapında dikkat çekmektedir. 20. yüzyılın ortalarında, havacılık programı gelişmiş uzay uçuşu teknolojisini kapsayacak şekilde genişlemiştir.

Purdue İngilizce departmanı, 1994 yılında ilk Çevrimiçi Yazma Laboratuvarını (OWL) kurmuştur. Birçok kolej ve üniversite Purdue OWL web sitesini akademik bir yazma referans kaynağı olarak kullanmaktadır.

Purdue University, on üç akademik birime ayrılmıştır. Üniversite bünyesinde farklı disiplinlerde eğitim veren kolejler ve fakülteler yer almaktadır.

Ziraat Koleji

Üniversitenin Ziraat Koleji, üniversitenin tarım, gıda, yaşam ve doğal kaynak bilimi programlarını desteklemektedir. Kolej ayrıca, üniversitenin eyalet çapında tarımı desteklemek için bir arazi hibe üniversitesi olarak görevini desteklemektedir. Tarımsal yayım programı bunda önemli bir rol oynamaktadır.

Eğitim Koleji

Eğitim Koleji, ilköğretim, sosyal bilgiler eğitimi ve özel eğitim alanlarında lisans dereceleri sunmaktadır. Ek olarak; pek çok uzmanlık alanında eğitim vermektedir. Kolejin iki ana birimi bulunmaktadır. Bunlar; Müfredat ve Öğretim ve Eğitim Çalışmaları olarak bilinmektedir.

Mühendislik Fakültesi

Purdue Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat ve Makine Mühendisliği programlarıyla 1874 yılında kurulmuştur. Fakülte şu anda pek çok farklı alanda dereceler sunmaktadır. Fakülte; Ay'da yürüyen ilk ve son astronotlar olan Neil Armstrong ve Eugene Cernan’ı yetiştirmiştir. Ayrıca; Amerika'nın 24 astronotunu eğitmiştir.  Purdue Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Amerika’nın en iyi 10 mühendislik fakültesi arasında gösterilmektedir. U.S. News & World Report tarafından hazırlanan raporda fakülte Amerika’da 7. sırada yer almaktadır.

Sağlık ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Sağlık ve Beşeri Bilimler Fakültesi 2010 yılında kurulmuştur. Üniversite bünyesinde yer alan en yeni fakültedir. Fakülte bünyesinde 10 farklı akademik program yer almaktadır. Her birinde lisans ve lisansüstü dereceler sunulmaktadır.

Liberal Sanatlar Koleji

Liberal Sanatlar Koleji, üniversitedeki sanat, sosyal bilimler ve beşeri bilimler programlarını içermektedir. Kolej bünyesinde serbest sanatlar kursları da sunulmaktadır.

Krannert İşletme Okulu

Krannert İşletme Okulu, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde yönetim kursları ve programları sunmaktadır.

Eczacılık Fakültesi

Üniversitenin Eczacılık Fakültesi 1884'te kurulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki devlet tarafından finanse edilen en eski 3. eczacılık okuludur. Fakülte iki alanda profesyonel dereceler sunmaktadır. Bunlar; Farmasötik Bilimler ve Eczacılık Doktoru profesyonel dereceleridir. Endüstriyel ve Fiziksel Eczacılık, Tıbbi Kimya ve Moleküler Farmakoloji alanında da programlar sunulmaktadır. Ek olarak, okul çeşitli lisans dışı sertifika programları ve lisansüstü eğitim etkinlikleri sunmaktadır.

Purdue Politeknik Enstitüsü

Purdue Politeknik Enstitüsü lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri sunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük teknoloji okullarından biri olarak kabul edilmektedir.

Fen Fakültesi

Üniversitenin Fen Fakültesi, üniversitenin bilim bölümlerine ev sahipliği yapmaktadır. Biyolojik Bilimler; Kimya; Bilgisayar Bilimi; Gezegen Bilimleri; Matematik; Fizik ve Astronomi programları sunulmaktadır.

Veteriner Hekimliği Fakültesi

Veteriner Hekimliği Fakültesi, Veteriner Hekimliği Derecesi, veterinerlik teknolojisi alanında önlisans ve lisans dereceleri sunmaktadır. Ek olarak; yüksek lisans ve doktora dereceleri sunmaktadır. Indiana Eyaleti içinde Purdue Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tek veterinerlik okulu olarak bilinmektedir.

Purdue Online

Purdue University, Purdue Online aracılığıyla, 200'den fazla program sunan ve büyüyen bir çevrimiçi varlığa sahiptir. Buna yüksek lisans dereceleri, sertifika programları ve kurslar dahildir.

Discovery Park ve Purdue Araştırma Parkı

Purdue Üniversitesi tarafından, multidisipliner eylem yoluyla yenilik getirmek için Discovery Park kurulmuştur. Discovery Park girişimcilikten enerjiye ve gelişmiş üretime uzanan on bir merkezi bünyesinde barındırmaktadır. Merkezlerin tamamında, araştırma projeleri büyük bir ekonomik etkiyi yansıtmakta ve küresel zorlukları ele almaktadır.

Purdue Araştırma Parkı, 1961'de Purdue Araştırma Vakfı tarafından kurulmuştur. Yaşam bilimleri, yurt güvenliği, mühendislik, ileri üretim ve bilgi teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren şirketleri içermektedir. Purdue araştırmacıları, özel işletmeler ve yüksek teknoloji endüstrisi için etkileşimli bir ortam sağlar. 155 şirkette, 3.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir.

Purdue Üniversitesi Kütüphane Sistemi ve Üniversite Basını

Purdue Üniversitesi kütüphane sistemi, on beş yapıyı içermektedir. Bir arşiv ve özel koleksiyon araştırma merkezi, bir lisans kütüphanesi ve konuya özel kütüphaneleri barındırmaktadır. Bir milyon elektronik kitap dahil olmak üzere üç milyondan fazla cilt içermektedir.

Purdue University Press, kadar bir dizi konu alanında basılı ve e-kitap monografi serileri yayınlamaktadır. 1993 yılında Purdue University Press, “Association of American University Presses” üyeliğine kabul edilmiştir. Purdue University Press, kütüphane sistemi ile işbirliği içinde yılda yaklaşık 25 kitap yayınlamaktadır. Basılı ve çevrimiçi 20 dergi yayınlamaktadır.

Purdue Üniversitesi hakkında hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitim ve üniversitelere dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation