Hemen Bilgi Al

Avrupa Üniversiteleri Öğrenciler İçin Hangi Kariyer Olanakları Sunuyor?

Öğrenciler için kariyer olanakları sunan en iyi Avrupa Üniversiteleri hangileri? Avrupa’da üniversite okumak için gerekenler neler? Avrupa’da üniversite fiyatları nasıl? Hangi üniversiteler diğerlerine oranla daha fazla ön plana çıkıyor? Günümüzde birçok öğrenci lisans ve lisansüstü eğitim için Avrupa’yı tercih ediyor. İngiltere, Hollanda, Almanya, İtalya, İsviçre gibi ülkeler uluslararası öğrenciler arasında gittikçe popülerleşiyor.

Avrupa’da bulunan üniversitelerin birçoğunun uluslararası standartlara sahip olduğu biliniyor. Öğrencilere kaliteli eğitimin yanı sıra; araştırma, staj, kariyer olanakları da sağlıyorlar. Avrupa'daki üniversitelerin sıralaması dikkate alındığında birçok üniversitenin dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında olduğu görülüyor. Bununla birlikte Avrupa devlet üniversiteleri çoğunlukla uluslararası öğrenciler için düşük ücretli eğitim fırsatları sunuyor. Hatta bazı durumlarda ücretsiz eğitim almak mümkün olabiliyor. Peki; yurtdışında üniversite okumak için ne yapmalı? Avrupa’da üniversite okumak için gerekenler neler?

Avrupa Üniversiteleri Kabul İçin Neleri Şart Koşuyor?

Yurtdışında üniversite okumak için ne yapmalı?” sorusu öğrencilerin sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor. Yurt dışında eğitim almayı düşünen öğrenciler için başvuruya giden süreçte dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Akademik başarı, dil yeterliliği, ders dışı aktiviteler, referanslar dikkat edilmesi gereken noktalardan bazıları… Tercih edilecek ülke ve üniversiteye göre talepler değişiklik gösterebiliyor. Ancak; Avrupa’da pek çok üniversitede geçerli olan bazı gereklilikler bulunuyor.

Elbette; bunlardan ilki not ortalaması… Avrupa’da eğitim almayı düşünenlerin minimum 2,5 not ortalamasına sahip olması gerekiyor. Ancak; Avrupa'nın en iyi üniversiteleri söz konusu olduğunda bu ortalama yeterli olmayabiliyor. Bu anlamda; not ortalaması ne kadar yüksek olursa öğrenci için o kadar avantajlı oluyor. Başvuru sürecinde rekabetin yüksek olduğunun unutulmaması gerekiyor.

Akademik başarıyı gösterebilmek için elbette girilmesi gereken sınavlar da var. Avrupa Üniversiteleri kabul aşamasında YKS sınavının alınmasını talep edebiliyor. Bu durumda; YKS sınavında başarı göstermek ve dört yıllık bir bölüme yerleşmek gerekiyor. Akademik başarının desteklenmesi noktasında AP ve IB gibi diploma programları önemli bir rol oynuyor. Özellikle AP programının son derece önemli olduğu biliniyor. Başvurulacak alanla ilgili AP derslerinin alınması kabul alma noktasında büyük bir avantaj sağlıyor.

Dil yeterliliğini belgelendirmek için alınması gereken sınavlar ise üniversitelerin eğitim diline göre farklılık gösterebiliyor. İngilizce eğitim veren bir üniversiteye başvurulacaksa IELTS ya da TOEFL sınavlarından herhangi birinin alınması gerekiyor. Almanca söz konusu olduğunda TestDaF sınavı devreye giriyor. İtalyanca için CILS, Fransızca için ise DALF sınavlarının alınması gerekiyor.

Tüm bunların yanı sıra; niyet mektubu, referans mektupları, özgeçmiş istenen belgeler arasında yer alıyor. Ders dışı aktivitelerde yer almış olmak kabul şansını arttırabiliyor. Stajlar, sosyal sorumluluk projeleri, yaz okulları kabul aşamasında önemli bir rol oynuyor. Üniversiteler; öğrencilerin kişisel özelliklerini ya da liderlik potansiyellerini dikkate alabiliyor. Ek olarak; sanat ve tasarım okumayı düşünenlerin portfolyo sunması talep ediliyor.

Avrupa Üniversiteleri Eğitim Maliyetleri

Peki; Avrupa’da üniversite fiyatları nasıl? Üniversiteler ücretsiz eğitim veriyor mu? Avrupa’da üniversite ücretleri ülkelere ve üniversitelere göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak ortalama 600 Euro ile 15 bin Euro arasında değişen yıllık ücretlerden söz etmek mümkün… Avrupa devlet üniversiteleri genellikle devlet tarafından destekleniyor. Bu nedenle AB üyesi ülkelerden gelen öğrenciler ücretsiz eğitim alma hakkına sahip olabiliyor. Ancak; AB dışından gelen öğrencilerin belirli bir ücret ödemesi gerekiyor. Elbette öğrenim ücretleri Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelere oranla oldukça düşük… Bununla birlikte burslar aracılığıyla öğrencilerin desteklendiği de biliniyor. Öğrenciler hem eğitim maliyetlerini hem de yaşam masraflarını burslar ile karşılama şansı bulabiliyor.

Avrupa Üniversiteleri: Delft Teknik Üniversitesi

Delft Teknik Üniversitesi, öğrenciler için kariyer olanakları sunan en iyi Avrupa Üniversitelerinden biri olarak görülüyor. Avrupa devlet üniversiteleri arasında bulunan Delft Teknik; Hollanda’nın en büyük teknoloji üniversitesi olarak biliniyor. Aynı zamanda Hollanda’nın en eski yükseköğrenim kurumu olma özelliği taşıyor. Üniversite özellikle mühendislik alanında dünya çapında tanınıyor. Sekiz fakülte ve çok sayıda araştırma merkezine ev sahipliği yapıyor. Delft Teknik Üniversitesi, yaklaşık 20 bin öğrenciyi ağırlıyor. Üniversite bünyesinde yaklaşık 3 bin bilim insanı görev yapıyor. Üniversite ev sahipliği yaptığı öğrencilere oldukça kaliteli bir eğitim sunuyor. Özellikle uluslararası öğrenciler burs olanaklarıyla destekleniyor. Eğitim ve yaşam masraflarını karşılamak için çeşitli destekler alabiliyorlar.

Elbette; Delft Teknik Üniversitesi’nin öğrenciler için sunduğu imkanlar bununla sınırlı kalmıyor. Start-up fikirlerini hayata geçirmek isteyen öğrenciler için Hollanda’nın en doğru tercihler arasında yer aldığı biliniyor. Avrupa Üniversiteleri arasında önemli bir yere sahip olan Delft Teknik Üniversitesi öğrencileri bu anlamda destekliyor. Bununla birlikte; üniversite - sanayi iş birlikleri sayesinde öğrenciler dünyanın en önemli şirketlerinde staj olanaklarından yararlanabiliyor. Hollanda; Shell, Unilever, Heineken, C&A gibi şirketlere ev sahipliği yapıyor. Öğrenciler mezuniyetlerinin ardından bu şirketlerde istihdam edilme olanağı bulabiliyorlar. Delft Teknik Üniversitesi’nde eğitim ücretleri ise 14 bin Euro ile 20 bin Euro arasında değişiklik gösteriyor.

Londra Ekonomi Okulu

Londra Ekonomi Okulu veya kısaca LSE, Birleşik Krallıkta bulunan bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Üniversite 1895 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Londra Ekonomi Okulu yaklaşık 16 bin öğrenciyi ağırlıyor. Öğrenci nüfusunun %70’lik dilimini ise uluslararası öğrenciler oluşturuyor. Bu; üniversiteyi tüm dünya üniversiteleri arasında ikinci en yüksek uluslararası öğrenci nüfusuna sahip üniversite yapıyor. Londra Ekonomi Okulu, 160 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda üniversite bünyesinde yaklaşık 3 bin personel görev alıyor.

LSE, Avrupa Üniversiteleri arasında son derece önemli bir konumda bulunuyor. Bununla birlikte; dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olarak da biliniyor. Avrupa'daki üniversitelerin sıralaması incelendiğinde, 10. sırada yer aldığı görülüyor. Dünya geneline bakıldığında ise en iyi 49. Üniversite olarak sıralanıyor. Üniversite bir ekonomi okulu olarak anılsa da; sosyal bilimler alanında da ön plana çıktığı biliniyor. Üniversite sosyal bilimler alanında 25 akademik birim ve enstitü etrafında şekilleniyor. LSE’nin, hukuk, tarih, ekonomi, felsefe, psikoloji, işletme, medya ve politika alanlarında önemli mezunlar verdiği biliniyor. Üniversite 18 Nobel Ödülü ile ilişkilendiriliyor.

LSE, yalnızca eğitim ve araştırma faaliyetleriyle ön plana çıkmıyor. Öğrencilere sunduğu staj ve kariyer olanaklarıyla da adından söz ettiriyor. Üniversitenin mezunlarının ortalama yıllık geliri 45 bin Sterlin olarak biliniyor. LSE mezunlarını, özellikle; ekonomi, finans ve işletme alanlarında Avrupa’da birçok kariyer olanağı bekliyor. Üniversitenin yıllık öğrenim ücreti ise ortalama 20 bin Sterlin olarak biliniyor. Uluslararası öğrenciler eğitim ve yaşam masraflarını karşılayabilmek için çeşitli burs seçeneklerinden yararlanabiliyor.

Münih Teknik Üniversitesi

Avrupa Üniversiteleri arasında sunduğu kariyer olanaklarıyla dikkat çeken bir diğer üniversite Münih Teknik ÜniversitesiMünih Teknik Üniversitesi, Almanya’nın Münih kentinde bulunan bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Kısaca; TUM olarak da anılıyor. 1868 yılından beri varlığını sürdürüyor. Üniversite, mühendislik, tıp, bilişim ve uygulamalı bilimler alanlarına odaklanıyor. Üniversite’nin Almanya’da yer alan kampüslerinin yanı sıra; Singapur’da da kampüsleri bulunuyor. Singapur Ulusal Üniversitesi ile ortak girişimleri sonucunda bu kampüslerin açıldığı biliniyor.

Münih Teknik Üniversitesi, Avrupa’nın en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyor. Aynı zamanda Almanya’nın en iyi teknik üniversitesi olarak kabul ediliyor. Üniversite yaklaşık 30 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Öğrenci, mezun ve öğretim üyeleri arasında 17 Nobel Ödüllü isim yer alıyor. TUM yalnızca eğitim kalitesiyle değil; üniversite – sanayi iş birlikleriyle de dikkat çekiyor. Üniversitede öğrenim gören öğrenciler BMW, Audi, Siemens gibi dünya devi şirketlerde staj ve istihdam olanaklarından yararlanabiliyor. Üniversite mezunlarının istihdam oranları bakımından Avrupa’nın önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyor.

İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü

İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü ya da daha sık kullanılan adıyla ETH Zürih; bir kamu araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Avrupa üniversiteleri arasında önemli bir yere sahip olan ETH Zürih; 1854 yılından beri varlığını sürdürüyor. Üniversitenin mühendisleri ve bilim insanlarını eğitme misyonuyla kurulduğu biliniyor. Bu nedenle; bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarında eğitim veriyor. Özellikle mühendislik alanında dünyanın en iyi dördüncü Avrupa’nın ikinci en iyi üniversitesi olarak kabul ediliyor.

ETH Zürih, 120’nin üzerinde ülkeden yaklaşık 22 bin öğrenciyi ağırlıyor. Üniversite, düşük öğrenim ücretleri ile uluslararası öğrenciler tarafından sıkça tercih ediliyor. Sunduğu kaliteli eğitim olanaklarının yanı sıra; kariyer olanaklarıyla da dikkat çekiyor. İsviçre’nin dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip olduğu biliniyor. Yüksek yıllık kazançlar, düşük işsizlik ve vergi oranlarıyla tanınıyor. İsviçre; Adecco, Hublot, Novartis, Roche, Schweppes gibi dünyaca ünlü şirketlere ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle; öğrenciler için farklı alanlarda çok çeşitli kariyer seçenekleri bulunuyor. Gıdadan finansa, ilaç sektöründe mühendisliğe farklı alanları değerlendirmek mümkün olabiliyor.

Eindhoven Teknik Üniversitesi

Eindhoven Teknik Üniversitesi, Hollanda’da yer alan, bir teknik üniversite olarak biliniyor. Avrupa Üniversiteleri arasında eğitim kalitesi, kariyer seçenekleri ve öğrencilere sunduğu olanaklarla ön plana çıkıyor. Eindhoven Teknik Üniversitesi 1956 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Hollanda’nın en eski ikinci teknik üniversitesi olarak biliniyor. Üniversite; Hollanda’nın en iyi dördüncü Avrupa’nın ise en iyi 44. Üniversitesi olarak kabul ediliyor.

Üniversite öğrencilerine sunduğu araştırma, staj, kariyer olanaklarıyla da dikkat çekiyor. Öğrencilerin start-up fikirlerini destekliyor. Üniversite – endüstri iş birlikleri sayesinde öğrenciler dünya devi şirketlerde staj yapma olanağı bulabiliyor. Aynı şekilde mezuniyet sonrasında istihdam olanaklarından yararlanabiliyorlar. Öğrenciler; Nutricia, Unilever, Endemol, DAF, Renault gibi şirketlerde kariyer seçeneklerini değerlendirebiliyorlar.

Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü

Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü, Almanya’da bulunan bir kamu araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Teknoloji alanında Almanya’nın en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyor. Üniversitenin kökleri 1825 yılına uzanıyor. Çünkü; Karlsruhe Üniversitesi ile Karlsruhe Araştırma Merkezi’nin birleşmesi sonucu kurulduğu biliniyor. Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü, Avrupa üniversiteleri arasında önemli bir konumda yer alıyor. Üniversite 11 fakültede yaklaşık 25 bin öğrenciyi ağırlıyor.

Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü özellikle, mühendislik ve bilgisayar bilimleri alanlarında ön plana çıkıyor. Mühendislik alanında verdiği eğitim ile Avrupa’nın en iyi üniversiteleri arasında adından söz ettiriyor. Aynı zamanda Almanya’nın ilk bilgisayar bilimleri bölümünün 1972'de üniversite bünyesinde kurulduğu biliniyor. Üniversitenin mezunları arasında bilim ve mühendislik alanında dünya çapında tanınan önemli isimler bulunuyor. Heinrich Hertz ve Karl Friedrich Benz bu isimlerden bazıları olarak biliniyor.

Üniversite yalnızca eğitim olanaklarıyla değil; araştırma olanakları ve kariyer fırsatlarıyla da ön plana çıkıyor. Öğrenciler dünya devi şirketlerde istihdam edilmenin yanı sıra; kendi projelerini hayata geçirme fırsatı da yakalayabiliyor. Allianz, Volkswagen, Siemens, Bayer gibi şirketler öğrencilere kapılarını açıyor.

Avrupa Üniversiteleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitim ve üniversitelere dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation

Avrupa Üniversiteleri Öğrenciler İçin Hangi Kariyer Olanakları Sunuyor?

Öğrenciler için kariyer olanakları sunan en iyi Avrupa Üniversiteleri hangileri? Avrupa’da üniversite okumak için gerekenler neler? Avrupa’da üniversite fiyatları nasıl? Hangi üniversiteler diğerlerine oranla daha fazla ön plana çıkıyor? Günümüzde birçok öğrenci lisans ve lisansüstü eğitim için Avrupa’yı tercih ediyor. İngiltere, Hollanda, Almanya, İtalya, İsviçre gibi ülkeler uluslararası öğrenciler arasında gittikçe popülerleşiyor.

Avrupa’da bulunan üniversitelerin birçoğunun uluslararası standartlara sahip olduğu biliniyor. Öğrencilere kaliteli eğitimin yanı sıra; araştırma, staj, kariyer olanakları da sağlıyorlar. Avrupa'daki üniversitelerin sıralaması dikkate alındığında birçok üniversitenin dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında olduğu görülüyor. Bununla birlikte Avrupa devlet üniversiteleri çoğunlukla uluslararası öğrenciler için düşük ücretli eğitim fırsatları sunuyor. Hatta bazı durumlarda ücretsiz eğitim almak mümkün olabiliyor. Peki; yurtdışında üniversite okumak için ne yapmalı? Avrupa’da üniversite okumak için gerekenler neler?

Avrupa Üniversiteleri Kabul İçin Neleri Şart Koşuyor?

Yurtdışında üniversite okumak için ne yapmalı?” sorusu öğrencilerin sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor. Yurt dışında eğitim almayı düşünen öğrenciler için başvuruya giden süreçte dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Akademik başarı, dil yeterliliği, ders dışı aktiviteler, referanslar dikkat edilmesi gereken noktalardan bazıları… Tercih edilecek ülke ve üniversiteye göre talepler değişiklik gösterebiliyor. Ancak; Avrupa’da pek çok üniversitede geçerli olan bazı gereklilikler bulunuyor.

Elbette; bunlardan ilki not ortalaması… Avrupa’da eğitim almayı düşünenlerin minimum 2,5 not ortalamasına sahip olması gerekiyor. Ancak; Avrupa'nın en iyi üniversiteleri söz konusu olduğunda bu ortalama yeterli olmayabiliyor. Bu anlamda; not ortalaması ne kadar yüksek olursa öğrenci için o kadar avantajlı oluyor. Başvuru sürecinde rekabetin yüksek olduğunun unutulmaması gerekiyor.

Akademik başarıyı gösterebilmek için elbette girilmesi gereken sınavlar da var. Avrupa Üniversiteleri kabul aşamasında YKS sınavının alınmasını talep edebiliyor. Bu durumda; YKS sınavında başarı göstermek ve dört yıllık bir bölüme yerleşmek gerekiyor. Akademik başarının desteklenmesi noktasında AP ve IB gibi diploma programları önemli bir rol oynuyor. Özellikle AP programının son derece önemli olduğu biliniyor. Başvurulacak alanla ilgili AP derslerinin alınması kabul alma noktasında büyük bir avantaj sağlıyor.

Dil yeterliliğini belgelendirmek için alınması gereken sınavlar ise üniversitelerin eğitim diline göre farklılık gösterebiliyor. İngilizce eğitim veren bir üniversiteye başvurulacaksa IELTS ya da TOEFL sınavlarından herhangi birinin alınması gerekiyor. Almanca söz konusu olduğunda TestDaF sınavı devreye giriyor. İtalyanca için CILS, Fransızca için ise DALF sınavlarının alınması gerekiyor.

Tüm bunların yanı sıra; niyet mektubu, referans mektupları, özgeçmiş istenen belgeler arasında yer alıyor. Ders dışı aktivitelerde yer almış olmak kabul şansını arttırabiliyor. Stajlar, sosyal sorumluluk projeleri, yaz okulları kabul aşamasında önemli bir rol oynuyor. Üniversiteler; öğrencilerin kişisel özelliklerini ya da liderlik potansiyellerini dikkate alabiliyor. Ek olarak; sanat ve tasarım okumayı düşünenlerin portfolyo sunması talep ediliyor.

Avrupa Üniversiteleri Eğitim Maliyetleri

Peki; Avrupa’da üniversite fiyatları nasıl? Üniversiteler ücretsiz eğitim veriyor mu? Avrupa’da üniversite ücretleri ülkelere ve üniversitelere göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak ortalama 600 Euro ile 15 bin Euro arasında değişen yıllık ücretlerden söz etmek mümkün… Avrupa devlet üniversiteleri genellikle devlet tarafından destekleniyor. Bu nedenle AB üyesi ülkelerden gelen öğrenciler ücretsiz eğitim alma hakkına sahip olabiliyor. Ancak; AB dışından gelen öğrencilerin belirli bir ücret ödemesi gerekiyor. Elbette öğrenim ücretleri Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelere oranla oldukça düşük… Bununla birlikte burslar aracılığıyla öğrencilerin desteklendiği de biliniyor. Öğrenciler hem eğitim maliyetlerini hem de yaşam masraflarını burslar ile karşılama şansı bulabiliyor.

Avrupa Üniversiteleri: Delft Teknik Üniversitesi

Delft Teknik Üniversitesi, öğrenciler için kariyer olanakları sunan en iyi Avrupa Üniversitelerinden biri olarak görülüyor. Avrupa devlet üniversiteleri arasında bulunan Delft Teknik; Hollanda’nın en büyük teknoloji üniversitesi olarak biliniyor. Aynı zamanda Hollanda’nın en eski yükseköğrenim kurumu olma özelliği taşıyor. Üniversite özellikle mühendislik alanında dünya çapında tanınıyor. Sekiz fakülte ve çok sayıda araştırma merkezine ev sahipliği yapıyor. Delft Teknik Üniversitesi, yaklaşık 20 bin öğrenciyi ağırlıyor. Üniversite bünyesinde yaklaşık 3 bin bilim insanı görev yapıyor. Üniversite ev sahipliği yaptığı öğrencilere oldukça kaliteli bir eğitim sunuyor. Özellikle uluslararası öğrenciler burs olanaklarıyla destekleniyor. Eğitim ve yaşam masraflarını karşılamak için çeşitli destekler alabiliyorlar.

Elbette; Delft Teknik Üniversitesi’nin öğrenciler için sunduğu imkanlar bununla sınırlı kalmıyor. Start-up fikirlerini hayata geçirmek isteyen öğrenciler için Hollanda’nın en doğru tercihler arasında yer aldığı biliniyor. Avrupa Üniversiteleri arasında önemli bir yere sahip olan Delft Teknik Üniversitesi öğrencileri bu anlamda destekliyor. Bununla birlikte; üniversite - sanayi iş birlikleri sayesinde öğrenciler dünyanın en önemli şirketlerinde staj olanaklarından yararlanabiliyor. Hollanda; Shell, Unilever, Heineken, C&A gibi şirketlere ev sahipliği yapıyor. Öğrenciler mezuniyetlerinin ardından bu şirketlerde istihdam edilme olanağı bulabiliyorlar. Delft Teknik Üniversitesi’nde eğitim ücretleri ise 14 bin Euro ile 20 bin Euro arasında değişiklik gösteriyor.

Londra Ekonomi Okulu

Londra Ekonomi Okulu veya kısaca LSE, Birleşik Krallıkta bulunan bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Üniversite 1895 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Londra Ekonomi Okulu yaklaşık 16 bin öğrenciyi ağırlıyor. Öğrenci nüfusunun %70’lik dilimini ise uluslararası öğrenciler oluşturuyor. Bu; üniversiteyi tüm dünya üniversiteleri arasında ikinci en yüksek uluslararası öğrenci nüfusuna sahip üniversite yapıyor. Londra Ekonomi Okulu, 160 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda üniversite bünyesinde yaklaşık 3 bin personel görev alıyor.

LSE, Avrupa Üniversiteleri arasında son derece önemli bir konumda bulunuyor. Bununla birlikte; dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olarak da biliniyor. Avrupa'daki üniversitelerin sıralaması incelendiğinde, 10. sırada yer aldığı görülüyor. Dünya geneline bakıldığında ise en iyi 49. Üniversite olarak sıralanıyor. Üniversite bir ekonomi okulu olarak anılsa da; sosyal bilimler alanında da ön plana çıktığı biliniyor. Üniversite sosyal bilimler alanında 25 akademik birim ve enstitü etrafında şekilleniyor. LSE’nin, hukuk, tarih, ekonomi, felsefe, psikoloji, işletme, medya ve politika alanlarında önemli mezunlar verdiği biliniyor. Üniversite 18 Nobel Ödülü ile ilişkilendiriliyor.

LSE, yalnızca eğitim ve araştırma faaliyetleriyle ön plana çıkmıyor. Öğrencilere sunduğu staj ve kariyer olanaklarıyla da adından söz ettiriyor. Üniversitenin mezunlarının ortalama yıllık geliri 45 bin Sterlin olarak biliniyor. LSE mezunlarını, özellikle; ekonomi, finans ve işletme alanlarında Avrupa’da birçok kariyer olanağı bekliyor. Üniversitenin yıllık öğrenim ücreti ise ortalama 20 bin Sterlin olarak biliniyor. Uluslararası öğrenciler eğitim ve yaşam masraflarını karşılayabilmek için çeşitli burs seçeneklerinden yararlanabiliyor.

Münih Teknik Üniversitesi

Avrupa Üniversiteleri arasında sunduğu kariyer olanaklarıyla dikkat çeken bir diğer üniversite Münih Teknik ÜniversitesiMünih Teknik Üniversitesi, Almanya’nın Münih kentinde bulunan bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Kısaca; TUM olarak da anılıyor. 1868 yılından beri varlığını sürdürüyor. Üniversite, mühendislik, tıp, bilişim ve uygulamalı bilimler alanlarına odaklanıyor. Üniversite’nin Almanya’da yer alan kampüslerinin yanı sıra; Singapur’da da kampüsleri bulunuyor. Singapur Ulusal Üniversitesi ile ortak girişimleri sonucunda bu kampüslerin açıldığı biliniyor.

Münih Teknik Üniversitesi, Avrupa’nın en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyor. Aynı zamanda Almanya’nın en iyi teknik üniversitesi olarak kabul ediliyor. Üniversite yaklaşık 30 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Öğrenci, mezun ve öğretim üyeleri arasında 17 Nobel Ödüllü isim yer alıyor. TUM yalnızca eğitim kalitesiyle değil; üniversite – sanayi iş birlikleriyle de dikkat çekiyor. Üniversitede öğrenim gören öğrenciler BMW, Audi, Siemens gibi dünya devi şirketlerde staj ve istihdam olanaklarından yararlanabiliyor. Üniversite mezunlarının istihdam oranları bakımından Avrupa’nın önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyor.

İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü

İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü ya da daha sık kullanılan adıyla ETH Zürih; bir kamu araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Avrupa üniversiteleri arasında önemli bir yere sahip olan ETH Zürih; 1854 yılından beri varlığını sürdürüyor. Üniversitenin mühendisleri ve bilim insanlarını eğitme misyonuyla kurulduğu biliniyor. Bu nedenle; bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarında eğitim veriyor. Özellikle mühendislik alanında dünyanın en iyi dördüncü Avrupa’nın ikinci en iyi üniversitesi olarak kabul ediliyor.

ETH Zürih, 120’nin üzerinde ülkeden yaklaşık 22 bin öğrenciyi ağırlıyor. Üniversite, düşük öğrenim ücretleri ile uluslararası öğrenciler tarafından sıkça tercih ediliyor. Sunduğu kaliteli eğitim olanaklarının yanı sıra; kariyer olanaklarıyla da dikkat çekiyor. İsviçre’nin dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip olduğu biliniyor. Yüksek yıllık kazançlar, düşük işsizlik ve vergi oranlarıyla tanınıyor. İsviçre; Adecco, Hublot, Novartis, Roche, Schweppes gibi dünyaca ünlü şirketlere ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle; öğrenciler için farklı alanlarda çok çeşitli kariyer seçenekleri bulunuyor. Gıdadan finansa, ilaç sektöründe mühendisliğe farklı alanları değerlendirmek mümkün olabiliyor.

Eindhoven Teknik Üniversitesi

Eindhoven Teknik Üniversitesi, Hollanda’da yer alan, bir teknik üniversite olarak biliniyor. Avrupa Üniversiteleri arasında eğitim kalitesi, kariyer seçenekleri ve öğrencilere sunduğu olanaklarla ön plana çıkıyor. Eindhoven Teknik Üniversitesi 1956 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Hollanda’nın en eski ikinci teknik üniversitesi olarak biliniyor. Üniversite; Hollanda’nın en iyi dördüncü Avrupa’nın ise en iyi 44. Üniversitesi olarak kabul ediliyor.

Üniversite öğrencilerine sunduğu araştırma, staj, kariyer olanaklarıyla da dikkat çekiyor. Öğrencilerin start-up fikirlerini destekliyor. Üniversite – endüstri iş birlikleri sayesinde öğrenciler dünya devi şirketlerde staj yapma olanağı bulabiliyor. Aynı şekilde mezuniyet sonrasında istihdam olanaklarından yararlanabiliyorlar. Öğrenciler; Nutricia, Unilever, Endemol, DAF, Renault gibi şirketlerde kariyer seçeneklerini değerlendirebiliyorlar.

Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü

Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü, Almanya’da bulunan bir kamu araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Teknoloji alanında Almanya’nın en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyor. Üniversitenin kökleri 1825 yılına uzanıyor. Çünkü; Karlsruhe Üniversitesi ile Karlsruhe Araştırma Merkezi’nin birleşmesi sonucu kurulduğu biliniyor. Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü, Avrupa üniversiteleri arasında önemli bir konumda yer alıyor. Üniversite 11 fakültede yaklaşık 25 bin öğrenciyi ağırlıyor.

Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü özellikle, mühendislik ve bilgisayar bilimleri alanlarında ön plana çıkıyor. Mühendislik alanında verdiği eğitim ile Avrupa’nın en iyi üniversiteleri arasında adından söz ettiriyor. Aynı zamanda Almanya’nın ilk bilgisayar bilimleri bölümünün 1972'de üniversite bünyesinde kurulduğu biliniyor. Üniversitenin mezunları arasında bilim ve mühendislik alanında dünya çapında tanınan önemli isimler bulunuyor. Heinrich Hertz ve Karl Friedrich Benz bu isimlerden bazıları olarak biliniyor.

Üniversite yalnızca eğitim olanaklarıyla değil; araştırma olanakları ve kariyer fırsatlarıyla da ön plana çıkıyor. Öğrenciler dünya devi şirketlerde istihdam edilmenin yanı sıra; kendi projelerini hayata geçirme fırsatı da yakalayabiliyor. Allianz, Volkswagen, Siemens, Bayer gibi şirketler öğrencilere kapılarını açıyor.

Avrupa Üniversiteleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitim ve üniversitelere dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation