Hemen Bilgi Al

Elektrik Elektronik Mühendisliği Mezunu Öğrenciler Hangi Ülkelerde Yüksek Lisans Yapmalı?

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin önemli bir kısmı lisansın ardından lisansüstü eğitime devam etmeyi düşünüyor. Mühendislik alanı söz konusu olduğunda tercih edilebilecek çok sayıda ülke ve üniversite bulunuyor. Ancak bazı ülkeler ve üniversiteler eğitim kalitesi, öğrenim ücretleri veya sağladığı avantajlar anlamında öne çıkıyor. Peki; elektrik elektronik mühendisliği yüksek lisansı için hangi ülkeler tercih edilmeli? Hangi üniversiteler mühendislik alanında daha ön planda bulunuyor? Birlikte inceleyelim…

Elektrik Elektronik Mühendisliğine Genel Bakış

Elektrik elektronik mühendisliği; cihaz ve sistemlerin incelenmesi, tasarımı, uygulamasıyla ilgili bir mühendislik disiplini olarak biliniyor. Bir meslek olarak ortaya çıkışı ise 19. yüzyılda gerçekleşiyor. Elektrikli telgraf, telefon ve elektrik enerjisi üretimi, dağıtımı ve kullanımının ticarileşmesinden sonra ortaya çıkıyor. Bu alanın bugün çok çeşitli alanlara bölündüğü görülüyor. Bilgisayar mühendisliği, sistem mühendisliği, telekomünikasyon gibi pek çok alanla dirsek temasında olduğu biliniyor. Bu disiplinlerin çoğu, nanoteknoloji, elektrokimya, yenilenebilir enerjiler, mekatronik gibi uzmanlık alanlarıyla da örtüşüyor.

Elektrik elektronik mühendisleri çok çeşitli endüstrilerde istihdam edilebiliyor. Uzmanlaştıkları alana göre geliştirmeleri gereken beceriler de farklılık gösteriyor. Bir mühendisin ihtiyaç duyabileceği araçlar ve ekipmanlar, bir voltmetreden tasarım ve üretim yazılımına kadar değişebiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri

Mühendislik eğitimi denildiğinde akla gelen ilk ülkelerden biri hiç şüphesiz Amerika Birleşik Devletleri oluyor. Amerika Birleşik Devletleri söz konusu olduğunda ise Stanford Üniversitesi, UC Berkeley ve MIT öne çıkıyor. Bu üç üniversite pek çok alanda olduğu gibi mühendislikte de dünyanın en iyileri arasında yer alıyor.

Stanford Üniversitesi

Amerika Birleşik Devletleri’nde mühendislik eğitimi almak için tercih edebileceğiniz ilk üniversite Stanford Üniversitesi… Stanford, öğrencilere kaliteli bir eğitim ve mükemmel bir deneyim sunuyor. Dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Stanford Üniversitesi’nde okumak öğrencilere birçok avantaj ve ayrıcalık sağlıyor. Silikon Vadisi’nin öncüsü konumunda bulunan Stanford, sunduğu kariyer olanaklarıyla da göz dolduruyor. Silikon Vadisi'nin geçmişi Stanford Elektrik Mühendisliği bölümüne kadar uzanıyor. Stanford, girişimci yeniliği teşvik ederken endüstri ile yakın işbirliğine devam ediyor. Öğrencilere disiplinlerarası araştırma fırsatları sunuluyor. Bununla birlikte startup fikirleri destekleniyor. Kısacası; Stanford Üniversitesi’nde mühendislik okumak öğrenciler açısından oldukça prestijli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Elektrik elektronik mühendisliği bölümü ise Stanford Üniversitesi’nin öne çıkan mühendislik alanları arasında bulunuyor. Bölüm, fen, matematik, bilgi işlem ve teknolojiyi odak noktasında alıyor. Programlar ve araştırmalar bu temeller üzerine yapılanıyor.

UC Berkeley Elektrik Elektronik Mühendisliği

UC Berkeley, Kaliforniya, Berkeley'de bulunan bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Üniversite 1868'den beri varlığını sürdürüyor. Kaliforniya Üniversitesi sisteminin en eski kampüsü olma özelliği taşıyor. UC Berkeley şu anda Kaliforniya'da elektrik elektronik mühendisliği alanında en iyi okullardan biri olarak gösteriliyor. Aynı zamanda dünya genelinde de mühendislik alanının en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor.

UC Berkeley; Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü (EECS), alanının en güçlü öğretim programlarından birini sunuyor. Öğrenciler alana dair sorunları hem bireysel hem de ekip olarak çözme becerilerini geliştirme fırsatı bulabiliyor. Öğrencilere yenilikçi ve benzersiz bir müfredat sunuluyor. Öğrenciler teori ve uygulamayı bir arada yürüterek uzmanlaşma imkanı bulabiliyorlar.

MIT

MIT ya da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü; 1861 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Massachusetts Eyaletinde bulunan üniversite, Amerika Birleşik Devletleri’nin ve dünyanın en iyi teknoloji üniversiteleri arasında gösteriliyor. MIT, bilim, teknoloji, mühendislik alanlarında verdiği eğitimle öğrencilerin ilgi odağı oluyor. Öğrencilerin proje ve keşifleri, mezunlarının bilim ve teknoloji anlamındaki başarılarıyla MIT; adından sıkça söz ettiriyor.

MIT elektrik elektronik mühendisliği bölümü; Mühendislik Fakültesi'nin en büyük ve kapsamlı bölümü olarak biliniyor. Doktora programlarıyla yaklaşık 700 lisansüstü öğrenciye ev sahipliği yapıyor. MIT lisansüstü eğitimde yalnızca doktora programlarına başvuru alıyor. Ancak tüm doktora öğrencileri doktora için çalışırken bir yüksek lisans derecesi alabiliyorlar.

Almanya

Elektrik elektronik mühendisliği için tercih edilebilecek bir başka ülke ise Almanya olarak karşımıza çıkıyor. Almanya mühendislik alanında Avrupa’nın ve dünyanın en iyi üniversitelerini bünyesinde barındırıyor. Üstelik birçoğu ücretsiz olan üniversiteleri, burs ve kariyer olanakları ve eğitim kalitesiyle dikkat çekiyor.

Aachen Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği

Aachen Teknik Üniversitesi, bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. 1870 yılında kurulan üniversite Avrupa’nın en iyi teknoloji üniversiteleri arasında gösteriliyor. Aynı zamanda Avrupa’nın en iyi mühendislik okullarından biri olarak kabul ediliyor. Aachen Teknik Üniversitesi, 45 bin öğrenciyi ağırlıyor ve çok sayıda uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Makine mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliği alanlarında eğitim ve araştırma faaliyetleriyle dikkat çekiyor.

Stuttgart Üniversitesi

Stuttgart Üniversitesi, bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. 1829'da kurulan üniversite Almanya’nın en önemli araştırma üniversitelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte Almanya’nın ve Avrupa’nın önemli mühendislik okullarından biri olarak gösteriliyor. Stuttgart Üniversitesi, bilim, mühendislik ve teknoloji alanlarında dünya çapında tanınıyor. Lisans ve lisansüstü program çeşitliliği ile tercih sebebi oluyor. Üniversite, uzay mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği ve otomotiv mühendisliği programlarıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda mühendislik alanında çok sayıda disiplinlerarası program seçeneği sunuyor.

Hollanda

Hollanda eğitim kalitesi ile dikkat çeken ülkeler arasında yer alıyor. Mühendislik alanında da birbirinden başarılı üniversiteleri bünyesinde barındırıyor. Dünyanın en iyi ilk 100 üniversitesi arasında çok sayıda Hollanda üniversitesi de bulunuyor. Düşük ücretli üniversiteleri ve eğitim kalitesi ile Hollanda öğrenciler arasında popülerliğini koruyor.

Delft Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği

Delft Teknik Üniversitesi, 1842 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Hollanda’nın en eski teknoloji üniversitesi olarak biliniyor. Bununla birlikte; Hollanda’nın en eski araştırma üniversitesi olma özelliği de taşıyor. Üniversite 8 fakülteden oluşuyor ancak; genellikle mühendislik fakültesiyle dünya çapında tanınıyor ve ön plana çıkıyor. Üniversite düşük eğitim ücretlerinin yanı sıra; burs seçenekleriyle de dikkat çekiyor.

Delft Teknik Üniversitesi, elektrik mühendisliğinin, elektrik ve manyetizma içeren her şeyde rol oynadığından yola çıkıyor. Bu anlamda teknolojiyi odak noktasına alarak eğitim sistemini yapılandırıyor.  Üniversite, elektrik mühendisliğinin modern teknolojilerdeki rolüne dikkat çekiyor. Üniversite elektrik mühendisliği alanında daha çok kablosuz enerji aktarımına odaklanan çalışmalar ve araştırmalar yürütüyor.

Twente Üniversitesi

Twente Üniversitesi, Hollanda’nın, Enschede kentinde bulunan bir devlet üniversitesi olarak biliniyor. Üniversitenin tarihi 1961 yılına uzanıyor. Twente Üniversitesi, Hollanda’nın en iyi üniversitelerinden Delft Teknik, Eindhoven gibi üniversitelerle ortak çalışmalara imza atıyor. Üniversite Hollanda’nın teknik üniversitelerinin ortak bir ağı olan 4TU üyeleri arasında yer alıyor. Üniversite özellikle son dönemdeki çalışmalarıyla dünyada da ilgi odağı oluyor. Uluslararası öğrencilerin Hollanda’da sıkça tercih ettiği üniversitelerden biri olarak biliniyor.

Twente Üniversitesi, mühendislik başta olmak üzere, uygulamalı fizik, psikoloji gibi alanlarda ön plana çıkıyor. Üniversite teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Nanoteknoloji, bilgi ve iletişim teknolojileri, biyomedikal gibi alanlarda çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Twente Üniversitesi aynı zamanda öğrencileri start-uplar ve kariyer anlamında da destekliyor. Üniversite elektrik elektronik mühendisliği bölümüyle de dikkat çekiyor. Elektrik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesinde öğrencilere çok çeşitli programlar sunuluyor. Üniversite elektrik mühendisliği alanında teknoloji odaklı bir yaklaşımı benimsiyor.

Elektrik Elektronik Mühendisliği hakkında daha detaylı bilgi almak için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitim ve mühendislik bölümlerine dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation

Elektrik Elektronik Mühendisliği Mezunu Öğrenciler Hangi Ülkelerde Yüksek Lisans Yapmalı?

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin önemli bir kısmı lisansın ardından lisansüstü eğitime devam etmeyi düşünüyor. Mühendislik alanı söz konusu olduğunda tercih edilebilecek çok sayıda ülke ve üniversite bulunuyor. Ancak bazı ülkeler ve üniversiteler eğitim kalitesi, öğrenim ücretleri veya sağladığı avantajlar anlamında öne çıkıyor. Peki; elektrik elektronik mühendisliği yüksek lisansı için hangi ülkeler tercih edilmeli? Hangi üniversiteler mühendislik alanında daha ön planda bulunuyor? Birlikte inceleyelim…

Elektrik Elektronik Mühendisliğine Genel Bakış

Elektrik elektronik mühendisliği; cihaz ve sistemlerin incelenmesi, tasarımı, uygulamasıyla ilgili bir mühendislik disiplini olarak biliniyor. Bir meslek olarak ortaya çıkışı ise 19. yüzyılda gerçekleşiyor. Elektrikli telgraf, telefon ve elektrik enerjisi üretimi, dağıtımı ve kullanımının ticarileşmesinden sonra ortaya çıkıyor. Bu alanın bugün çok çeşitli alanlara bölündüğü görülüyor. Bilgisayar mühendisliği, sistem mühendisliği, telekomünikasyon gibi pek çok alanla dirsek temasında olduğu biliniyor. Bu disiplinlerin çoğu, nanoteknoloji, elektrokimya, yenilenebilir enerjiler, mekatronik gibi uzmanlık alanlarıyla da örtüşüyor.

Elektrik elektronik mühendisleri çok çeşitli endüstrilerde istihdam edilebiliyor. Uzmanlaştıkları alana göre geliştirmeleri gereken beceriler de farklılık gösteriyor. Bir mühendisin ihtiyaç duyabileceği araçlar ve ekipmanlar, bir voltmetreden tasarım ve üretim yazılımına kadar değişebiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri

Mühendislik eğitimi denildiğinde akla gelen ilk ülkelerden biri hiç şüphesiz Amerika Birleşik Devletleri oluyor. Amerika Birleşik Devletleri söz konusu olduğunda ise Stanford Üniversitesi, UC Berkeley ve MIT öne çıkıyor. Bu üç üniversite pek çok alanda olduğu gibi mühendislikte de dünyanın en iyileri arasında yer alıyor.

Stanford Üniversitesi

Amerika Birleşik Devletleri’nde mühendislik eğitimi almak için tercih edebileceğiniz ilk üniversite Stanford Üniversitesi… Stanford, öğrencilere kaliteli bir eğitim ve mükemmel bir deneyim sunuyor. Dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Stanford Üniversitesi’nde okumak öğrencilere birçok avantaj ve ayrıcalık sağlıyor. Silikon Vadisi’nin öncüsü konumunda bulunan Stanford, sunduğu kariyer olanaklarıyla da göz dolduruyor. Silikon Vadisi'nin geçmişi Stanford Elektrik Mühendisliği bölümüne kadar uzanıyor. Stanford, girişimci yeniliği teşvik ederken endüstri ile yakın işbirliğine devam ediyor. Öğrencilere disiplinlerarası araştırma fırsatları sunuluyor. Bununla birlikte startup fikirleri destekleniyor. Kısacası; Stanford Üniversitesi’nde mühendislik okumak öğrenciler açısından oldukça prestijli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Elektrik elektronik mühendisliği bölümü ise Stanford Üniversitesi’nin öne çıkan mühendislik alanları arasında bulunuyor. Bölüm, fen, matematik, bilgi işlem ve teknolojiyi odak noktasında alıyor. Programlar ve araştırmalar bu temeller üzerine yapılanıyor.

UC Berkeley Elektrik Elektronik Mühendisliği

UC Berkeley, Kaliforniya, Berkeley'de bulunan bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Üniversite 1868'den beri varlığını sürdürüyor. Kaliforniya Üniversitesi sisteminin en eski kampüsü olma özelliği taşıyor. UC Berkeley şu anda Kaliforniya'da elektrik elektronik mühendisliği alanında en iyi okullardan biri olarak gösteriliyor. Aynı zamanda dünya genelinde de mühendislik alanının en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor.

UC Berkeley; Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü (EECS), alanının en güçlü öğretim programlarından birini sunuyor. Öğrenciler alana dair sorunları hem bireysel hem de ekip olarak çözme becerilerini geliştirme fırsatı bulabiliyor. Öğrencilere yenilikçi ve benzersiz bir müfredat sunuluyor. Öğrenciler teori ve uygulamayı bir arada yürüterek uzmanlaşma imkanı bulabiliyorlar.

MIT

MIT ya da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü; 1861 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Massachusetts Eyaletinde bulunan üniversite, Amerika Birleşik Devletleri’nin ve dünyanın en iyi teknoloji üniversiteleri arasında gösteriliyor. MIT, bilim, teknoloji, mühendislik alanlarında verdiği eğitimle öğrencilerin ilgi odağı oluyor. Öğrencilerin proje ve keşifleri, mezunlarının bilim ve teknoloji anlamındaki başarılarıyla MIT; adından sıkça söz ettiriyor.

MIT elektrik elektronik mühendisliği bölümü; Mühendislik Fakültesi'nin en büyük ve kapsamlı bölümü olarak biliniyor. Doktora programlarıyla yaklaşık 700 lisansüstü öğrenciye ev sahipliği yapıyor. MIT lisansüstü eğitimde yalnızca doktora programlarına başvuru alıyor. Ancak tüm doktora öğrencileri doktora için çalışırken bir yüksek lisans derecesi alabiliyorlar.

Almanya

Elektrik elektronik mühendisliği için tercih edilebilecek bir başka ülke ise Almanya olarak karşımıza çıkıyor. Almanya mühendislik alanında Avrupa’nın ve dünyanın en iyi üniversitelerini bünyesinde barındırıyor. Üstelik birçoğu ücretsiz olan üniversiteleri, burs ve kariyer olanakları ve eğitim kalitesiyle dikkat çekiyor.

Aachen Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği

Aachen Teknik Üniversitesi, bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. 1870 yılında kurulan üniversite Avrupa’nın en iyi teknoloji üniversiteleri arasında gösteriliyor. Aynı zamanda Avrupa’nın en iyi mühendislik okullarından biri olarak kabul ediliyor. Aachen Teknik Üniversitesi, 45 bin öğrenciyi ağırlıyor ve çok sayıda uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Makine mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliği alanlarında eğitim ve araştırma faaliyetleriyle dikkat çekiyor.

Stuttgart Üniversitesi

Stuttgart Üniversitesi, bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. 1829'da kurulan üniversite Almanya’nın en önemli araştırma üniversitelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte Almanya’nın ve Avrupa’nın önemli mühendislik okullarından biri olarak gösteriliyor. Stuttgart Üniversitesi, bilim, mühendislik ve teknoloji alanlarında dünya çapında tanınıyor. Lisans ve lisansüstü program çeşitliliği ile tercih sebebi oluyor. Üniversite, uzay mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği ve otomotiv mühendisliği programlarıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda mühendislik alanında çok sayıda disiplinlerarası program seçeneği sunuyor.

Hollanda

Hollanda eğitim kalitesi ile dikkat çeken ülkeler arasında yer alıyor. Mühendislik alanında da birbirinden başarılı üniversiteleri bünyesinde barındırıyor. Dünyanın en iyi ilk 100 üniversitesi arasında çok sayıda Hollanda üniversitesi de bulunuyor. Düşük ücretli üniversiteleri ve eğitim kalitesi ile Hollanda öğrenciler arasında popülerliğini koruyor.

Delft Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği

Delft Teknik Üniversitesi, 1842 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Hollanda’nın en eski teknoloji üniversitesi olarak biliniyor. Bununla birlikte; Hollanda’nın en eski araştırma üniversitesi olma özelliği de taşıyor. Üniversite 8 fakülteden oluşuyor ancak; genellikle mühendislik fakültesiyle dünya çapında tanınıyor ve ön plana çıkıyor. Üniversite düşük eğitim ücretlerinin yanı sıra; burs seçenekleriyle de dikkat çekiyor.

Delft Teknik Üniversitesi, elektrik mühendisliğinin, elektrik ve manyetizma içeren her şeyde rol oynadığından yola çıkıyor. Bu anlamda teknolojiyi odak noktasına alarak eğitim sistemini yapılandırıyor.  Üniversite, elektrik mühendisliğinin modern teknolojilerdeki rolüne dikkat çekiyor. Üniversite elektrik mühendisliği alanında daha çok kablosuz enerji aktarımına odaklanan çalışmalar ve araştırmalar yürütüyor.

Twente Üniversitesi

Twente Üniversitesi, Hollanda’nın, Enschede kentinde bulunan bir devlet üniversitesi olarak biliniyor. Üniversitenin tarihi 1961 yılına uzanıyor. Twente Üniversitesi, Hollanda’nın en iyi üniversitelerinden Delft Teknik, Eindhoven gibi üniversitelerle ortak çalışmalara imza atıyor. Üniversite Hollanda’nın teknik üniversitelerinin ortak bir ağı olan 4TU üyeleri arasında yer alıyor. Üniversite özellikle son dönemdeki çalışmalarıyla dünyada da ilgi odağı oluyor. Uluslararası öğrencilerin Hollanda’da sıkça tercih ettiği üniversitelerden biri olarak biliniyor.

Twente Üniversitesi, mühendislik başta olmak üzere, uygulamalı fizik, psikoloji gibi alanlarda ön plana çıkıyor. Üniversite teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Nanoteknoloji, bilgi ve iletişim teknolojileri, biyomedikal gibi alanlarda çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Twente Üniversitesi aynı zamanda öğrencileri start-uplar ve kariyer anlamında da destekliyor. Üniversite elektrik elektronik mühendisliği bölümüyle de dikkat çekiyor. Elektrik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesinde öğrencilere çok çeşitli programlar sunuluyor. Üniversite elektrik mühendisliği alanında teknoloji odaklı bir yaklaşımı benimsiyor.

Elektrik Elektronik Mühendisliği hakkında daha detaylı bilgi almak için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitim ve mühendislik bölümlerine dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation