Hemen Bilgi Al

Isviçre’de Üniversite Okumak: Hangi Üniversiteler Tercih Edilmeli?

Isviçre’de üniversite okumak birçok uluslararası öğrenci tarafından tercih ediliyor. Isviçre'deki üniversiteler ve bölümleri söz konusu olduğunda teknoloji, mühendislik, tıp gibi alanlar ön plana çıkıyor. İsviçre üniversiteleri, hem Avrupa’nın hem de dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Bilime verilen önem ve araştırma olanaklarıyla birçok avantaj sunuyor. İsviçre, güçlü ekonomisi, yaşam kalitesi, istihdam olanaklarıyla da tercih sebebi oluyor. Nestle, Roche, Swatch gibi dünya devi şirketlere ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte Dünya Ticaret Örgütü gibi uluslararası kuruluşların merkezi olarak biliniyor.

Elbette tüm bunlar; öğrenciler için önemli fırsatlar olarak değerlendiriliyor. Öğrenciler çok uluslu şirketlerde, kurum ve kuruluşlarda staj ve istihdam olanaklarından yararlanabiliyorlar. Bu hem önemli bir tecrübe hem güçlü bir özgeçmiş ve network anlamına geliyor. Peki; isviçre'de öğrenci olmak için neler yapmak gerekiyor?

Isviçre’de Üniversite Okumak İçin Neler Yapılmalı?

Isviçre’de eğitim almak isteyen öğrencilerin yerine getirmesi gereken bazı koşullar bulunuyor. İsviçre’de online başvurular için merkezi bir sistem bulunmuyor. Öğrenci adayları başvurularını üniversitelerin web siteleri üzerinden gerçekleştirebiliyor. Öğrenci adayları online bir başvuru formu dolduruyorlar. Ardından gerekli başvuru ücretini ödüyorlar. Son olarak gerekli bilgi ve belgeleri sistem üzerinden üniversitelere sunuyorlar. Peki; başvuru sürecinde hangi belgelere ihtiyaç duyuluyor?

Lise diploması ve transkript elbette istenen belgeler arasında yer alıyor. Akademik başarı İsviçre üniversiteleri için önemli bir noktayı oluşturuyor. Ancak; akademik başarıyı belgelendirmek not ortalamasının tek başına yeterli olmadığı biliniyor. Bu nedenle öğrencilerin AP, IB gibi diploma programlarını almalarını gerekiyor. Böylelikle rakiplerinin bir adım önüne geçmeleri mümkün olabiliyor ve kabul alma şansı artıyor. Eğer; isviçre’de yüksek lisans eğitimi için başvuru yapılıyorsa GRE ve GMAT sınavları devreye giriyor.

Isviçre’de üniversite okumak için bir diğer koşul ise elbette dil yeterliliği… Isviçre’de yüksek lisans ve lisans eğitimi için mutlaka dil yeterliliğini belgelendirmek gerekiyor. Üniversiteler, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde programlar sunuyor. Bu durumda; eğitim alınacak dile göre gerekli sınavı almak gerekiyor. İngilizce eğitim almak isteyen öğrencilerin IELTS ya da TOEFL sınavlarından herhangi birini almaları gerekiyor. Almanca için TestDaF, Fransızca için ise DELF sınavı tercih edilebiliyor.

İstenen diğer belgeler arasında niyet mektubu, referans mektupları ve özgeçmiş yer alıyor. Tüm bunlara ek olarak öğrenci adaylarının katıldığı ders dışı aktiviteler de önem taşıyor. Özellikle sosyal sorumluluk projeleri kabul sürecinde etkili rol oynuyor. Aynı zamanda isviçre'de burslu okumak anlamında da öğrenci adaylarına avantaj sağlıyor. Spor ya da sanat alanında başarı göstermiş öğrenciler isviçre'de burslu okumak için hak kazanabiliyor. Öğrenciler araştırma projeleri için de destek alabiliyorlar.

Peki; İsviçre’de hangi üniversiteler tercih edilebilir? Dünya ve ülke sıralamalarında ön plana çıkan isviçre'deki üniversiteler ve bölümleri hangileri? QS 2021 sıralamasına göre İsviçre’nin en iyi üniversitelerini birlikte inceleyelim…

Isviçre’de Üniversite Okumak: ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology

ETH Zurich, İsviçre'nin Zürih şehrinde bulunan bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Üniversitenin kökleri; 1854 yılına kadar uzanıyor. Kuruluş amacının ise mühendis ve bilim insanı yetiştirmek olduğu biliniyor. ETH Zurich, bilim, mühendislik, matematik ve teknoloji alanlarına odaklanıyor. Üniversite yaklaşık 22 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Toplam öğrenci nüfusunun yaklaşık 9 binini lisans öğrencileri oluşturuyor. Yüksek lisans öğrencilerinin sayısı yaklaşık 6 bin; doktora öğrencilerinin sayısı ise 4 bin olarak biliniyor.

Üniversite, sömestr başına yaklaşık 800 CHF'lik düşük öğrenim ücretleri ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda; dünyanın en yüksek doktora ve mezun maaşları ve kaliteli eğitim sistemiyle tanınıyor. ETH Zurich, QS sıralamasına göre İsviçre’nin en iyi üniversitesi olarak sıralanıyor. Avrupa’nın en iyi ikinci dünyanın ise en iyi altıncı üniversitesi olarak kabul ediliyor. Mühendislik ve teknoloji alanında ise dünyanın en iyi dördüncü üniversitesi olarak biliniyor. Kısacası; ETH Zurich, Isviçre’de üniversite okumak isteyenler için en prestijli seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Üniversitenin Albert Einstein’ın da aralarında olduğu 21 Nobel ödüllü isimle ilişkili olduğu biliniyor. Bununla birlikte mezun ve öğretim üyeleri arasında 2 Fields Madalyası ve 1 Turing Ödülü kazananı bulunuyor. Üniversite, IDEA Ligi ve Uluslararası Araştırma Üniversiteleri İttifakı ve CESAER ağının üyeleri arasında yer alıyor.

Isviçre’de Üniversite Okumak: EPFL

Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne ya da kısaca EPFL, İsviçre'nin Lozan kentinde yer alıyor. Doğa bilimleri ve mühendislik alanında uzmanlaşmış bir araştırma enstitüsü ve üniversite olarak tanınıyor. İki İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsünden biri olarak karşımıza çıkıyor. QS 2021 sıralamasına göre üniversite dünyada 14. Sırada yer alıyor. İsviçre’nin ise en iyi ikinci üniversitesi olarak sıralanıyor. Mühendislik ve teknoloji alanında ise dünyada 19. sırada yer aldığı görülüyor.

Isviçre’de üniversite okumak isteyen binlerce uluslararası öğrenci EPFL için başvuruda bulunuyor. Üniversite İsviçre’nin Fransız kantonunda yer alıyor. Bu anlamda üniversitenin eğitim dilinin Fransızca olduğu biliniyor. Ancak; öğrencilere hem lisans hem de yüksek lisans eğitiminde çok sayıda İngilizce program sunuluyor. EPFL, araştırma birimlerini ortak temalar etrafında gruplandıran sekiz okul ve kolej etrafında şekilleniyor. Bu enstitüler şöyle sıralanıyor;

  • Temel Bilimler Okulu
  • Mühendislik Okulu
  • Mimarlık, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Okulu
  • Bilgisayar ve İletişim Bilimleri Okulu
  • Yaşam Bilimleri Okulu
  • Teknoloji Yönetimi Koleji
  • Beşeri Bilimler Koleji
  • EPFL Orta Doğu

Üniversite Lozan’da bulunan ana kampüsünün yanı sıra; Fribourg’da bir Akıllı Yaşam Laboratuvarı işletiyor. Neuchâtel’de bir Mikrokent, Cenevre’de bir Biyoteknoloji Kampüsü bulunuyor. Ana kampüs; fakülte ve kolejlerin yanı sıra bilim parkı, müzeler, kütüphaneler, kongre merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Üniversite ayrıca öğrencilerin çok kültürlü ve çok dilli bir yapı içerisinde yer almalarına önem veriyor. Üniversitenin dil merkezi, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İngilizce  için dil ve iletişim modülleri sunuyor.

University of Zurich

University of Zurich ya da Zürih Üniversitesi, adından da anlaşılacağı gibi Zürih kentinde yer alıyor. Isviçre’de üniversite okumak isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer üniversite olarak karşımıza çıkıyor. Üniversitenin yaklaşık 28 bin öğrencisi bulunuyor. Öğrenci sayısı bakımından İsviçre’nin en büyük üniversitesi olarak biliniyor. Zürih Üniversitesi 1833 yılından beri varlığını sürdürüyor. Ancak üniversitenin kökleri 1525 yılına kadar uzanıyor. Bir hukuk, tıp ve felsefe okulunun birleşmesiyle kurulduğu biliniyor.

Zürih Üniversitesi, isviçre’de eğitim almak isteyen öğrenciler için geniş bir program yelpazesi sunuyor. Üniversite, 7 fakülte etrafında şekilleniyor. Bu fakülteler şöyle sıralanıyor;

  • Tıp Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Bilim Fakültesi
  • Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi
  • İşletme, Ekonomi ve Bilişim Fakültesi
  • Veterinerlik Fakültesi

Üniversitenin bir ana kampüsü bulunmuyor. Fakülteler, kütüphaneler, müzeler ve tesisler Zürih’in çeşitli bölgelerinde yer alıyor. Öğrenciler; 5 milyondan fazla cilt içeren Zürih Merkez Kütüphanesi dahil olmak üzere çeşitli kütüphaneleri kullanabiliyorlar. Üniversite bünyesinde ayrıca bir antropoloji müzesi de yer alıyor. Tıp Tarihi Enstitüsü ve Müzesi de üniversitenin bir parçası olarak biliniyor. Zürih Üniversitesi, Isviçre’de üniversite okumak isteyen uluslararası öğrencilere pek çok avantaj sunuyor.

Üniversitenin eğitim dili Almanca olarak biliniyor. İngilizce programların sayısı ise her geçen yıl artıyor. Ancak şu anda, tamamı İngilizce olan tek lisans programı İngiliz Dili ve Edebiyatı olarak biliniyor. Yüksek lisans söz konusu olduğunda ise öğrencilere birçok İngilizce program sunulduğu biliniyor. Ekonomi ve Finans alanında sunulan çoğu kurs programı da İngilizce olarak yürütülüyor. Fen Fakültesine bağlı olarak yürütülen yüksek lisans programlarının tümünün İngilizce olarak yürütüldüğü biliniyor.

Isviçre’de Üniversite Okumak: University of Geneva

Cenevre Üniversitesi, İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan bir kamu araştırma üniversitesi olma özelliği taşıyor. Üniversitenin 1559 yılında John Calvin tarafından kurulduğu biliniyor. 17. yüzyıla kadar üniversitenin teolojik bir eğitim anlayışını benimsediği kabul ediliyor. 1873’ten itibaren üniversitenin eğitim yaklaşımının değiştiği biliniyor. Cenevre Üniversitesi öğrenci sayısı bakımından İsviçre’nin üçüncü büyük üniversitesi olarak anılıyor. Isviçre’de üniversite okumak isteyen birçok uluslararası öğrenci Cenevre Üniversitesi’ni tercih ediyor. Toplam öğrenci nüfusunun %40’ını uluslararası öğrenciler oluşturuyor. Üniversite yaklaşık 20 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

QS 2021 sıralamasına göre üniversite İsviçre’nin en iyi dördüncü üniversitesi olarak sıralanıyor. Dünyada ise 106. sırada yer alıyor. ARWU ise Cenevre Üniversitesi’ne 96. Sırada yer veriyor. Üniversitenin; Avrupa Araştırma Üniversiteleri Birliği, Coimbra Grubu, UNIGE ve Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi olduğu biliniyor. Üniversite 9 fakülteden oluşuyor. Bu fakülteler ise şöyle sıralanıyor;

  • Fen Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Beşeri Bilimler Fakültesi
  • Cenevre Ekonomi ve Yönetim Fakültesi
  • Cenevre Sosyal Bilimler Okulu
  • Hukuk Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Psikoloji ve Eğitim Fakültesi
  • Mütercim Tercümanlık Fakültesi

University of Bern

Isviçre’de üniversite okumak isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer üniversite ise Bern Üniversitesi… 1834 yılında kurulan üniversite İsviçre'nin başkenti Bern'de yer alıyor. Üniversite yaklaşık 20 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bern Üniversitesi, sekiz fakülteden oluşuyor. Bu fakülteler şöyle sıralanıyor;

  • İlahiyat Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İşletme, Ekonomi ve Sosyal Bilimler Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Veterinerlik Fakültesi
  • Beşeri Bilimler Fakültesi
  • Bilim Fakültesi
  • İnsan Bilimleri Fakültesi

Bern Üniversitesi disiplinlerarası bir anlayışı benimsiyor. Üniversite bünyesinde 11 disiplinlerarası merkez bulunuyor. Bu merkezler ise şöyle sıralanıyor.

  • Albert Einstein Temel Fizik Merkezi
  • ARTORG Biyomedikal Mühendisliği Araştırma Merkezi
  • Bern Hassas Tıp Merkezi (BCPM)
  • Geliştirme ve Çevre Merkezi (CDE)
  • Küresel Araştırmalar Merkezi (CGS)
  • Bölgesel Ekonomik Kalkınma Merkezi CRED
  • Uzay ve Yaşanabilirlik Merkezi (CSH)
  • Dil ve Toplum Araştırmaları Merkezi (CSLS)
  • Kamu Yönetimi Yetkinlik Merkezi
  • Cinsiyet Çalışmaları Merkezi
  • Oeschger İklim Değişikliği Araştırma Merkezi (OCCR)

University of Basel

Basel Üniversitesi, İsviçre'nin Basel kentinde bulunan bir üniversite olarak biliniyor. 1460 yılından beri varlığını sürdürüyor. Basel Üniversitesi İsviçre’nin en eski üniversitesi olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda dünyanın hala varlığını sürdüren en eski yükseköğrenim kurumları arasında yer alıyor. Üniversite, Isviçre’de üniversite okumak isteyen uluslararası öğrenciler tarafından sıkça tercih ediliyor. Üniversite yaklaşık 15 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Uluslararası öğrenciler toplam öğrenci nüfusunun %27’sini oluşturuyor.

Üniversite araştırma odaklı bir eğitim anlayışını benimsiyor. Üniversite bünyesinde 7 fakülte yer alıyor. bu fakülteler ise şöyle sıralanıyor;

  • İlahiyat Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • Beşeri Bilimler ve Sosyal Bilimler Fakültesi
  • Bilim Fakültesi,
  • İşletme ve Ekonomi Fakültesi
  • Psikoloji Fakültesi

University of Lausanne

Isviçre’de öğrenci olmak isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer üniversite ise Lozan ÜniversitesiLozan Üniversitesi, İsviçre'nin Lozan kentinde bulunan bir üniversite olarak biliniyor. Üniversitenin kökleri 1537 yılına kadar uzanıyor. Lozan Üniversitesi yaklaşık 15 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra; yaklaşık 3 bin personeli bünyesinde barındırıyor. Üniversite bünyesinde yaklaşık 2 bin uluslararası öğrenci eğitim alıyor.  Lozan Üniversitesi, 7 fakülte etrafında şekilleniyor. Bu fakülteler ise şöyle sıralanıyor;

  • Sanat Fakültesi
  • Biyoloji ve Tıp Fakültesi
  • İşletme ve Ekonomi Fakültesi
  • Yerbilimleri ve Çevre Fakültesi
  • Hukuk, Ceza Adaleti ve Kamu Yönetimi Fakültesi
  • Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesi
  • İlahiyat ve Din Bilimleri Fakültesi

Isviçre’de üniversite okumak hakkında daha detaylı bilgi edinmek için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitim ve üniversitelere dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation

Isviçre’de Üniversite Okumak: Hangi Üniversiteler Tercih Edilmeli?

Isviçre’de üniversite okumak birçok uluslararası öğrenci tarafından tercih ediliyor. Isviçre'deki üniversiteler ve bölümleri söz konusu olduğunda teknoloji, mühendislik, tıp gibi alanlar ön plana çıkıyor. İsviçre üniversiteleri, hem Avrupa’nın hem de dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Bilime verilen önem ve araştırma olanaklarıyla birçok avantaj sunuyor. İsviçre, güçlü ekonomisi, yaşam kalitesi, istihdam olanaklarıyla da tercih sebebi oluyor. Nestle, Roche, Swatch gibi dünya devi şirketlere ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte Dünya Ticaret Örgütü gibi uluslararası kuruluşların merkezi olarak biliniyor.

Elbette tüm bunlar; öğrenciler için önemli fırsatlar olarak değerlendiriliyor. Öğrenciler çok uluslu şirketlerde, kurum ve kuruluşlarda staj ve istihdam olanaklarından yararlanabiliyorlar. Bu hem önemli bir tecrübe hem güçlü bir özgeçmiş ve network anlamına geliyor. Peki; isviçre'de öğrenci olmak için neler yapmak gerekiyor?

Isviçre’de Üniversite Okumak İçin Neler Yapılmalı?

Isviçre’de eğitim almak isteyen öğrencilerin yerine getirmesi gereken bazı koşullar bulunuyor. İsviçre’de online başvurular için merkezi bir sistem bulunmuyor. Öğrenci adayları başvurularını üniversitelerin web siteleri üzerinden gerçekleştirebiliyor. Öğrenci adayları online bir başvuru formu dolduruyorlar. Ardından gerekli başvuru ücretini ödüyorlar. Son olarak gerekli bilgi ve belgeleri sistem üzerinden üniversitelere sunuyorlar. Peki; başvuru sürecinde hangi belgelere ihtiyaç duyuluyor?

Lise diploması ve transkript elbette istenen belgeler arasında yer alıyor. Akademik başarı İsviçre üniversiteleri için önemli bir noktayı oluşturuyor. Ancak; akademik başarıyı belgelendirmek not ortalamasının tek başına yeterli olmadığı biliniyor. Bu nedenle öğrencilerin AP, IB gibi diploma programlarını almalarını gerekiyor. Böylelikle rakiplerinin bir adım önüne geçmeleri mümkün olabiliyor ve kabul alma şansı artıyor. Eğer; isviçre’de yüksek lisans eğitimi için başvuru yapılıyorsa GRE ve GMAT sınavları devreye giriyor.

Isviçre’de üniversite okumak için bir diğer koşul ise elbette dil yeterliliği… Isviçre’de yüksek lisans ve lisans eğitimi için mutlaka dil yeterliliğini belgelendirmek gerekiyor. Üniversiteler, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde programlar sunuyor. Bu durumda; eğitim alınacak dile göre gerekli sınavı almak gerekiyor. İngilizce eğitim almak isteyen öğrencilerin IELTS ya da TOEFL sınavlarından herhangi birini almaları gerekiyor. Almanca için TestDaF, Fransızca için ise DELF sınavı tercih edilebiliyor.

İstenen diğer belgeler arasında niyet mektubu, referans mektupları ve özgeçmiş yer alıyor. Tüm bunlara ek olarak öğrenci adaylarının katıldığı ders dışı aktiviteler de önem taşıyor. Özellikle sosyal sorumluluk projeleri kabul sürecinde etkili rol oynuyor. Aynı zamanda isviçre'de burslu okumak anlamında da öğrenci adaylarına avantaj sağlıyor. Spor ya da sanat alanında başarı göstermiş öğrenciler isviçre'de burslu okumak için hak kazanabiliyor. Öğrenciler araştırma projeleri için de destek alabiliyorlar.

Peki; İsviçre’de hangi üniversiteler tercih edilebilir? Dünya ve ülke sıralamalarında ön plana çıkan isviçre'deki üniversiteler ve bölümleri hangileri? QS 2021 sıralamasına göre İsviçre’nin en iyi üniversitelerini birlikte inceleyelim…

Isviçre’de Üniversite Okumak: ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology

ETH Zurich, İsviçre'nin Zürih şehrinde bulunan bir devlet araştırma üniversitesi olarak biliniyor. Üniversitenin kökleri; 1854 yılına kadar uzanıyor. Kuruluş amacının ise mühendis ve bilim insanı yetiştirmek olduğu biliniyor. ETH Zurich, bilim, mühendislik, matematik ve teknoloji alanlarına odaklanıyor. Üniversite yaklaşık 22 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Toplam öğrenci nüfusunun yaklaşık 9 binini lisans öğrencileri oluşturuyor. Yüksek lisans öğrencilerinin sayısı yaklaşık 6 bin; doktora öğrencilerinin sayısı ise 4 bin olarak biliniyor.

Üniversite, sömestr başına yaklaşık 800 CHF'lik düşük öğrenim ücretleri ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda; dünyanın en yüksek doktora ve mezun maaşları ve kaliteli eğitim sistemiyle tanınıyor. ETH Zurich, QS sıralamasına göre İsviçre’nin en iyi üniversitesi olarak sıralanıyor. Avrupa’nın en iyi ikinci dünyanın ise en iyi altıncı üniversitesi olarak kabul ediliyor. Mühendislik ve teknoloji alanında ise dünyanın en iyi dördüncü üniversitesi olarak biliniyor. Kısacası; ETH Zurich, Isviçre’de üniversite okumak isteyenler için en prestijli seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Üniversitenin Albert Einstein’ın da aralarında olduğu 21 Nobel ödüllü isimle ilişkili olduğu biliniyor. Bununla birlikte mezun ve öğretim üyeleri arasında 2 Fields Madalyası ve 1 Turing Ödülü kazananı bulunuyor. Üniversite, IDEA Ligi ve Uluslararası Araştırma Üniversiteleri İttifakı ve CESAER ağının üyeleri arasında yer alıyor.

Isviçre’de Üniversite Okumak: EPFL

Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne ya da kısaca EPFL, İsviçre'nin Lozan kentinde yer alıyor. Doğa bilimleri ve mühendislik alanında uzmanlaşmış bir araştırma enstitüsü ve üniversite olarak tanınıyor. İki İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsünden biri olarak karşımıza çıkıyor. QS 2021 sıralamasına göre üniversite dünyada 14. Sırada yer alıyor. İsviçre’nin ise en iyi ikinci üniversitesi olarak sıralanıyor. Mühendislik ve teknoloji alanında ise dünyada 19. sırada yer aldığı görülüyor.

Isviçre’de üniversite okumak isteyen binlerce uluslararası öğrenci EPFL için başvuruda bulunuyor. Üniversite İsviçre’nin Fransız kantonunda yer alıyor. Bu anlamda üniversitenin eğitim dilinin Fransızca olduğu biliniyor. Ancak; öğrencilere hem lisans hem de yüksek lisans eğitiminde çok sayıda İngilizce program sunuluyor. EPFL, araştırma birimlerini ortak temalar etrafında gruplandıran sekiz okul ve kolej etrafında şekilleniyor. Bu enstitüler şöyle sıralanıyor;

  • Temel Bilimler Okulu
  • Mühendislik Okulu
  • Mimarlık, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Okulu
  • Bilgisayar ve İletişim Bilimleri Okulu
  • Yaşam Bilimleri Okulu
  • Teknoloji Yönetimi Koleji
  • Beşeri Bilimler Koleji
  • EPFL Orta Doğu

Üniversite Lozan’da bulunan ana kampüsünün yanı sıra; Fribourg’da bir Akıllı Yaşam Laboratuvarı işletiyor. Neuchâtel’de bir Mikrokent, Cenevre’de bir Biyoteknoloji Kampüsü bulunuyor. Ana kampüs; fakülte ve kolejlerin yanı sıra bilim parkı, müzeler, kütüphaneler, kongre merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Üniversite ayrıca öğrencilerin çok kültürlü ve çok dilli bir yapı içerisinde yer almalarına önem veriyor. Üniversitenin dil merkezi, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İngilizce  için dil ve iletişim modülleri sunuyor.

University of Zurich

University of Zurich ya da Zürih Üniversitesi, adından da anlaşılacağı gibi Zürih kentinde yer alıyor. Isviçre’de üniversite okumak isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer üniversite olarak karşımıza çıkıyor. Üniversitenin yaklaşık 28 bin öğrencisi bulunuyor. Öğrenci sayısı bakımından İsviçre’nin en büyük üniversitesi olarak biliniyor. Zürih Üniversitesi 1833 yılından beri varlığını sürdürüyor. Ancak üniversitenin kökleri 1525 yılına kadar uzanıyor. Bir hukuk, tıp ve felsefe okulunun birleşmesiyle kurulduğu biliniyor.

Zürih Üniversitesi, isviçre’de eğitim almak isteyen öğrenciler için geniş bir program yelpazesi sunuyor. Üniversite, 7 fakülte etrafında şekilleniyor. Bu fakülteler şöyle sıralanıyor;

  • Tıp Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Bilim Fakültesi
  • Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi
  • İşletme, Ekonomi ve Bilişim Fakültesi
  • Veterinerlik Fakültesi

Üniversitenin bir ana kampüsü bulunmuyor. Fakülteler, kütüphaneler, müzeler ve tesisler Zürih’in çeşitli bölgelerinde yer alıyor. Öğrenciler; 5 milyondan fazla cilt içeren Zürih Merkez Kütüphanesi dahil olmak üzere çeşitli kütüphaneleri kullanabiliyorlar. Üniversite bünyesinde ayrıca bir antropoloji müzesi de yer alıyor. Tıp Tarihi Enstitüsü ve Müzesi de üniversitenin bir parçası olarak biliniyor. Zürih Üniversitesi, Isviçre’de üniversite okumak isteyen uluslararası öğrencilere pek çok avantaj sunuyor.

Üniversitenin eğitim dili Almanca olarak biliniyor. İngilizce programların sayısı ise her geçen yıl artıyor. Ancak şu anda, tamamı İngilizce olan tek lisans programı İngiliz Dili ve Edebiyatı olarak biliniyor. Yüksek lisans söz konusu olduğunda ise öğrencilere birçok İngilizce program sunulduğu biliniyor. Ekonomi ve Finans alanında sunulan çoğu kurs programı da İngilizce olarak yürütülüyor. Fen Fakültesine bağlı olarak yürütülen yüksek lisans programlarının tümünün İngilizce olarak yürütüldüğü biliniyor.

Isviçre’de Üniversite Okumak: University of Geneva

Cenevre Üniversitesi, İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan bir kamu araştırma üniversitesi olma özelliği taşıyor. Üniversitenin 1559 yılında John Calvin tarafından kurulduğu biliniyor. 17. yüzyıla kadar üniversitenin teolojik bir eğitim anlayışını benimsediği kabul ediliyor. 1873’ten itibaren üniversitenin eğitim yaklaşımının değiştiği biliniyor. Cenevre Üniversitesi öğrenci sayısı bakımından İsviçre’nin üçüncü büyük üniversitesi olarak anılıyor. Isviçre’de üniversite okumak isteyen birçok uluslararası öğrenci Cenevre Üniversitesi’ni tercih ediyor. Toplam öğrenci nüfusunun %40’ını uluslararası öğrenciler oluşturuyor. Üniversite yaklaşık 20 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

QS 2021 sıralamasına göre üniversite İsviçre’nin en iyi dördüncü üniversitesi olarak sıralanıyor. Dünyada ise 106. sırada yer alıyor. ARWU ise Cenevre Üniversitesi’ne 96. Sırada yer veriyor. Üniversitenin; Avrupa Araştırma Üniversiteleri Birliği, Coimbra Grubu, UNIGE ve Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi olduğu biliniyor. Üniversite 9 fakülteden oluşuyor. Bu fakülteler ise şöyle sıralanıyor;

  • Fen Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Beşeri Bilimler Fakültesi
  • Cenevre Ekonomi ve Yönetim Fakültesi
  • Cenevre Sosyal Bilimler Okulu
  • Hukuk Fakültesi
  • İlahiyat Fakültesi
  • Psikoloji ve Eğitim Fakültesi
  • Mütercim Tercümanlık Fakültesi

University of Bern

Isviçre’de üniversite okumak isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer üniversite ise Bern Üniversitesi… 1834 yılında kurulan üniversite İsviçre'nin başkenti Bern'de yer alıyor. Üniversite yaklaşık 20 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bern Üniversitesi, sekiz fakülteden oluşuyor. Bu fakülteler şöyle sıralanıyor;

  • İlahiyat Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İşletme, Ekonomi ve Sosyal Bilimler Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Veterinerlik Fakültesi
  • Beşeri Bilimler Fakültesi
  • Bilim Fakültesi
  • İnsan Bilimleri Fakültesi

Bern Üniversitesi disiplinlerarası bir anlayışı benimsiyor. Üniversite bünyesinde 11 disiplinlerarası merkez bulunuyor. Bu merkezler ise şöyle sıralanıyor.

  • Albert Einstein Temel Fizik Merkezi
  • ARTORG Biyomedikal Mühendisliği Araştırma Merkezi
  • Bern Hassas Tıp Merkezi (BCPM)
  • Geliştirme ve Çevre Merkezi (CDE)
  • Küresel Araştırmalar Merkezi (CGS)
  • Bölgesel Ekonomik Kalkınma Merkezi CRED
  • Uzay ve Yaşanabilirlik Merkezi (CSH)
  • Dil ve Toplum Araştırmaları Merkezi (CSLS)
  • Kamu Yönetimi Yetkinlik Merkezi
  • Cinsiyet Çalışmaları Merkezi
  • Oeschger İklim Değişikliği Araştırma Merkezi (OCCR)

University of Basel

Basel Üniversitesi, İsviçre'nin Basel kentinde bulunan bir üniversite olarak biliniyor. 1460 yılından beri varlığını sürdürüyor. Basel Üniversitesi İsviçre’nin en eski üniversitesi olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda dünyanın hala varlığını sürdüren en eski yükseköğrenim kurumları arasında yer alıyor. Üniversite, Isviçre’de üniversite okumak isteyen uluslararası öğrenciler tarafından sıkça tercih ediliyor. Üniversite yaklaşık 15 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Uluslararası öğrenciler toplam öğrenci nüfusunun %27’sini oluşturuyor.

Üniversite araştırma odaklı bir eğitim anlayışını benimsiyor. Üniversite bünyesinde 7 fakülte yer alıyor. bu fakülteler ise şöyle sıralanıyor;

  • İlahiyat Fakültesi
  • Tıp Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • Beşeri Bilimler ve Sosyal Bilimler Fakültesi
  • Bilim Fakültesi,
  • İşletme ve Ekonomi Fakültesi
  • Psikoloji Fakültesi

University of Lausanne

Isviçre’de öğrenci olmak isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer üniversite ise Lozan ÜniversitesiLozan Üniversitesi, İsviçre'nin Lozan kentinde bulunan bir üniversite olarak biliniyor. Üniversitenin kökleri 1537 yılına kadar uzanıyor. Lozan Üniversitesi yaklaşık 15 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra; yaklaşık 3 bin personeli bünyesinde barındırıyor. Üniversite bünyesinde yaklaşık 2 bin uluslararası öğrenci eğitim alıyor.  Lozan Üniversitesi, 7 fakülte etrafında şekilleniyor. Bu fakülteler ise şöyle sıralanıyor;

  • Sanat Fakültesi
  • Biyoloji ve Tıp Fakültesi
  • İşletme ve Ekonomi Fakültesi
  • Yerbilimleri ve Çevre Fakültesi
  • Hukuk, Ceza Adaleti ve Kamu Yönetimi Fakültesi
  • Sosyal ve Siyasal Bilimler Fakültesi
  • İlahiyat ve Din Bilimleri Fakültesi

Isviçre’de üniversite okumak hakkında daha detaylı bilgi edinmek için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitim ve üniversitelere dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation