Hemen Bilgi Al

Üniversite Okurken Çalışmak Mümkün Mü?

Yurt dışında üniversite okurken çalışmak mümkün mü? “Üniversitede çalışmak istiyorum.” diyen öğrencilerin sayısı oldukça fazla… Okurken çalışmak hem maddi kazanım hem de tecrübe anlamına geliyor. Özellikle yurt dışında üniversite eğitimi alan öğrenciler masraflarını karşılamakta zorlanabiliyorlar. Her zaman burs seçeneklerinden faydalanmak mümkün olmayabiliyor. Bu durumda birçok öğrenci yurtdışında hem okuyup hem çalışmak istiyor. Böylelikle kendi ayakları üzerinde durmaları mümkün olabiliyor.

Koşullar ve sınırlılıklar farklılık gösterse de okurken çalışılacak ülkeler sayıca oldukça fazla… Amerika, Hollanda, Kanada, İngiltere,  Almanya gibi birçok popüler eğitim ülkesi öğrencilere çalışma hakkı tanıyor. Peki; “Üniversitede çalışmak istiyorum.” diyen öğrenciler için ülkeler nasıl bir tutum sergiliyor? Okurken çalışılabilecek işler ülkelere göre farklılık gösteriyor mu?

Üniversite Okurken Çalışmak! Yurt Dışında Üniversite Ücretleri Nasıl?

Amerika Birleşik Devletleri’nin eğitim almak için en pahalı ülke olduğu biliniyor. Amerika’da hem devlet üniversiteleri hem de özel üniversiteler için ücret ödemek gerekiyor. Ücretler ise her eyalet ve üniversiteye göre değişiklik gösteriyor. Her üniversite talep edeceği yıllık öğrenim ücretini kendisi belirliyor. Yıllık öğrenim ücretleri 10 bin dolar ile 60 bin dolar arasında değişiklik gösterebiliyor. Ancak Amerika burs seçenekleriyle öğrencileri en çok destekleyen ülke olarak biliniyor. Öğrenciler eğitim, konaklama, ulaşım gibi birçok konuda destek alabiliyorlar.

Kanada, Amerika’ya göre daha düşük ücretli eğitim fırsatları sunuyor. Ancak Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında öğrenim ücretlerinin yüksek olduğu biliniyor. Kanada’da yıllık eğitim ücretleri 20.000 Kanada Doları ile 45 bin Kanada Doları arasında farklılık gösteriyor.

Avrupa’ya bakıldığında ise ilk olarak İngiltere göze çarpıyor. İngiltere’de yıllık öğrenim ücretleri 10 bin GBP ile 18 bin GBP arasında değişiklik gösteriyor. Diğer Avrupa ülkeleri incelendiğinde öğrenim ücretlerinin çok daha düşük olduğu görülüyor. Almanya, Hollanda, İtalya, İsveç, Finlandiya gibi ülkelerde tamamen ücretsiz eğitim almak mümkün olabiliyor. Bununla birlikte 600 – 1500 Euro arasında değişen üniversite ücretlerinden söz edilebiliyor.

Üniversite Okurken Çalışmak! Hangi Ülkeler Öğrencilere Çalışma Hakkı Tanıyor?

Amerika öğrencileri çok çeşitli burs olanaklarıyla destekliyor. Harvard, Yale, Princeton gibi ülkeler öğrencilerin her türlü ihtiyacını burslarla karşılayabiliyor. Uçak biletlerinden üniversite başvuru ücretlerine kadar her aşamada her ihtiyaca uygun destek almak mümkün oluyor. Ancak; Amerika öğrencilerin çalışması konusunda daha katı kurallar koyuyor. Birçok ülkeye oranla bu konuda daha katı bir tutum izliyor. Elbette son dönemde birçok öğrenci uzaktan çalışma olanaklarını değerlendiriyor. Yazılım, tasarım, yapay zeka gibi alanlarda eğitim alan öğrenciler iş olanaklarını değerlendirebiliyorlar. Böylelikle maddi bir kazanç ve tecrübe elde etme şansı bulabiliyorlar.

Elbette; üniversite okurken çalışmak isteyen ve eğitimini Kanada’da sürdüren birçok öğrenci bulunuyor. Kanada’ya bakıldığında üniversite ücretleri yüksek olsa da burslar konusunda çok fazla fırsat olduğu görülüyor. Toronto Üniversitesi, British Columbia Üniversitesi gibi prestijli üniversiteler öğrencileri burslarla destekliyor. Kanada’da %100 burs alarak okumak bu anlamda mümkün olabiliyor. Elbette bu iki prestijli üniversitenin dışında birçok üniversite çok çeşitli burs seçenekleri sunuyor. Özellikle yüksek lisans öğrencileri için birçok burs olanağı bulunuyor. Kanada, Amerika’ya oranla öğrencilerin çalışması konusunda daha esnek davranıyor. Öğrenciler belirli bir saati aşmayacak şekilde çalışma imkanına sahip olabiliyor. Hem üniversitelerde hem de çeşitli kurum ve kuruluşlarda iş olanakları değerlendirilebiliyor.

Avrupa’da Üniversite Okurken Çalışmak!

Avrupa’da eğitim alan birçok öğrenci de yurtdışında hem okuyup hem çalışmak istiyor. Bu durumda İngiltere’ye bakıldığında; büyük bir değişime gidileceği görülüyor. İngiltere’de Temmuz ayından itibaren Ankara Anlaşması’na benzer bir uygulamanın başlayacağı konuşuluyor. Bu durum özellikle Türk öğrenciler için önemli bir alan açacak gibi görünüyor. Bu sistem uygulamaya konulursa öğrencilerin oturma izni ile eğitim alması mümkün olabilecek.

Peki; bu ne anlama geliyor? Bu sistem sayesinde uluslararası öğrenciler İngiltere vatandaşı olan öğrencilerle benzer haklara sahip olabilecekler. Elbette bu durum eğitim ücretlerine de yansıyacak. Öğrencilerin çok daha düşük ücretler karşılığında üniversite eğitimi alması mümkün olabilecek. Bununla birlikte; elbette, üniversite okurken çalışmak isteyen öğrenciler için İngiltere de belirli haklar tanıyor. Öğrenciler TIER 4 Vizesi ile haftada 20 saati aşmayacak şekilde yani part-time çalışma izni alabiliyorlar. İngiltere'de yasalar gereği sadece uzun dönem öğrenci vizesi sahibi olanlara çalışma hakkı tanınıyor. Aksi halde çalışma izni verilmiyor.

Hollanda

Tüm bu ülkeler arasında en ekonomik koşullara sahip olan ülke Hollanda… Hollanda; Amerika, Kanada ve İngiltere’ye göre daha uygun eğitim ücretleriyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda okurken çalışılacak ülkeler arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Hollanda öğrencilere, çalışma imkanları konusunda çok daha fazla seçenek sunuyor.

Hollanda öğrencileri hem çeşitli burslarla destekliyor hem alanlarında staj yapabilme olanağı tanıyor. Üniversite okurken çalışmak isteyen öğrenciler kendi alanlarında tecrübe edinebiliyorlar. Ya da belirli bir saati aşmayacak şekilde farklı bir alandaki çalışma imkanlarını değerlendirebiliyorlar. Yani Hollanda, okurken çalışılabilecek işler ile ilgili daha geniş bir yelpaze sunuyor. Hollanda, öğrencilerin kendi ayakları üzerinde durmasına olanak veriyor. Bu konuda en yapıcı davranan ülkelerden biri olarak biliniyor.

Almanya ve İsveç

Öğrencilere verdiği destek ve çalışma olanakları konusunda Hollanda’yı, Almanya ve İsveç takip ediyor. “Almanya'da hem okuyup hem çalışmak mümkün mü?” sorusu öğrenciler tarafından sıkça soruluyor. Her iki ülkede de üniversiteler devlet tarafından destekleniyor. Bu anlamda öğrenim ücretlerinin son derece düşük olduğu biliniyor. Hatta bu iki ülke de belirli şartlarda ücretsiz üniversite eğitimi almak bile mümkün olabiliyor. Bununla birlikte her iki ülke de öğrencilere üniversite okurken çalışmak için imkan veriyor. Elbette birçok ülkede olduğu gibi öğrenciler part-time çalışma iznine sahip oluyorlar. Yani Almanya'da hem okuyup hem çalışmak mümkün olabiliyor. Aynı durum İsveç için de geçerli…

Öğrenciler eğitimlerinin ilk yılında garsonluk, çocuk bakıcılığı gibi işleri tercih edebiliyor. Ancak eğitimleri ilerledikçe kendi alanlarındaki iş fırsatlarını değerlendirebiliyorlar. Bu durum maddi kazancın yanında önemli bir iş tecrübesini de beraberinde getiriyor. Böylelikle mezuniyetlerinin ardından çok daha fazla iş imkanını değerlendirebiliyorlar.

aba Eğitim Olarak Bu Konuda Neler Yapıyoruz?

aba Eğitim olarak öğrencilerimizi yurt dışı eğitim için gereken tüm süreçlerde destekliyoruz. Kariyer yönetimi, gerekli belgeler, alınması gereken sınavlar gibi konularda öğrencilerimize destek veriyoruz. Özellikle burs anlamında öğrencilerimizin doğru adımları atabilmeleri noktasında yardımcı oluyoruz. AP gibi yurt dışı üniversitelerin kapılarını açan diploma programları konusunda öğrencilerimizi yönlendiriyoruz. Böylelikle birçok öğrencimiz dünyanın en prestijli üniversitelerinde burslu okuma şansına sahip olabiliyor.

Öğrencilerin burs imkanlarından yararlanmak ve üniversite okurken çalışmak için belli bir plan içerisinde hareket etmesi gerekiyor. aba Eğitim öğrencilere gerekli stratejiyi izlemeleri noktasında destek veriyor. Bu noktada; E4I ve Mentorloops ile birlikte çalışıyoruz. Öğrencilerimizi sosyal sorumluluk ve araştırma projeleri konularında yönlendiriyoruz. En iyi üniversitelerden, burslu kabul alabilmeleri için gerekli tüm çabayı gösteriyoruz. Böylelikle öğrenciler verdikleri emeğin karşılığını alabiliyor. Değer üretebiliyor, fark yaratabiliyor ve potansiyellerini tam anlamıyla sergileyebiliyorlar.

Burada elbette öğrencilere de önemli sorumluluklar düşüyor. Öğrencinin dokuzuncu sınıfa başladığı ilk günden itibaren sistemli bir çalışma yürütüyor olması gerekiyor. AP sınavları öğrencilere büyük fayda sağlıyor. Bu anlamda öğrencilerin AP sınavlarına hazırlanması gerekiyor. Çünkü hem kabul sürecinde hem lisans eğitiminde AP öğrencilere önemli avantajlar sağlıyor. Öğrenciler AP programı süresince aldıkları derslerden üniversitenin ilk yılında muaf olabiliyorlar. Böylelikle erken mezuniyet şansı dahi yakalayabiliyorlar. Aynı zamanda çift anadal yapmak için gerekli zamanı kazanabiliyorlar.

Üniversite okurken çalışmak hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitime dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation

Üniversite Okurken Çalışmak Mümkün Mü?

Yurt dışında üniversite okurken çalışmak mümkün mü? “Üniversitede çalışmak istiyorum.” diyen öğrencilerin sayısı oldukça fazla… Okurken çalışmak hem maddi kazanım hem de tecrübe anlamına geliyor. Özellikle yurt dışında üniversite eğitimi alan öğrenciler masraflarını karşılamakta zorlanabiliyorlar. Her zaman burs seçeneklerinden faydalanmak mümkün olmayabiliyor. Bu durumda birçok öğrenci yurtdışında hem okuyup hem çalışmak istiyor. Böylelikle kendi ayakları üzerinde durmaları mümkün olabiliyor.

Koşullar ve sınırlılıklar farklılık gösterse de okurken çalışılacak ülkeler sayıca oldukça fazla… Amerika, Hollanda, Kanada, İngiltere,  Almanya gibi birçok popüler eğitim ülkesi öğrencilere çalışma hakkı tanıyor. Peki; “Üniversitede çalışmak istiyorum.” diyen öğrenciler için ülkeler nasıl bir tutum sergiliyor? Okurken çalışılabilecek işler ülkelere göre farklılık gösteriyor mu?

Üniversite Okurken Çalışmak! Yurt Dışında Üniversite Ücretleri Nasıl?

Amerika Birleşik Devletleri’nin eğitim almak için en pahalı ülke olduğu biliniyor. Amerika’da hem devlet üniversiteleri hem de özel üniversiteler için ücret ödemek gerekiyor. Ücretler ise her eyalet ve üniversiteye göre değişiklik gösteriyor. Her üniversite talep edeceği yıllık öğrenim ücretini kendisi belirliyor. Yıllık öğrenim ücretleri 10 bin dolar ile 60 bin dolar arasında değişiklik gösterebiliyor. Ancak Amerika burs seçenekleriyle öğrencileri en çok destekleyen ülke olarak biliniyor. Öğrenciler eğitim, konaklama, ulaşım gibi birçok konuda destek alabiliyorlar.

Kanada, Amerika’ya göre daha düşük ücretli eğitim fırsatları sunuyor. Ancak Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında öğrenim ücretlerinin yüksek olduğu biliniyor. Kanada’da yıllık eğitim ücretleri 20.000 Kanada Doları ile 45 bin Kanada Doları arasında farklılık gösteriyor.

Avrupa’ya bakıldığında ise ilk olarak İngiltere göze çarpıyor. İngiltere’de yıllık öğrenim ücretleri 10 bin GBP ile 18 bin GBP arasında değişiklik gösteriyor. Diğer Avrupa ülkeleri incelendiğinde öğrenim ücretlerinin çok daha düşük olduğu görülüyor. Almanya, Hollanda, İtalya, İsveç, Finlandiya gibi ülkelerde tamamen ücretsiz eğitim almak mümkün olabiliyor. Bununla birlikte 600 – 1500 Euro arasında değişen üniversite ücretlerinden söz edilebiliyor.

Üniversite Okurken Çalışmak! Hangi Ülkeler Öğrencilere Çalışma Hakkı Tanıyor?

Amerika öğrencileri çok çeşitli burs olanaklarıyla destekliyor. Harvard, Yale, Princeton gibi ülkeler öğrencilerin her türlü ihtiyacını burslarla karşılayabiliyor. Uçak biletlerinden üniversite başvuru ücretlerine kadar her aşamada her ihtiyaca uygun destek almak mümkün oluyor. Ancak; Amerika öğrencilerin çalışması konusunda daha katı kurallar koyuyor. Birçok ülkeye oranla bu konuda daha katı bir tutum izliyor. Elbette son dönemde birçok öğrenci uzaktan çalışma olanaklarını değerlendiriyor. Yazılım, tasarım, yapay zeka gibi alanlarda eğitim alan öğrenciler iş olanaklarını değerlendirebiliyorlar. Böylelikle maddi bir kazanç ve tecrübe elde etme şansı bulabiliyorlar.

Elbette; üniversite okurken çalışmak isteyen ve eğitimini Kanada’da sürdüren birçok öğrenci bulunuyor. Kanada’ya bakıldığında üniversite ücretleri yüksek olsa da burslar konusunda çok fazla fırsat olduğu görülüyor. Toronto Üniversitesi, British Columbia Üniversitesi gibi prestijli üniversiteler öğrencileri burslarla destekliyor. Kanada’da %100 burs alarak okumak bu anlamda mümkün olabiliyor. Elbette bu iki prestijli üniversitenin dışında birçok üniversite çok çeşitli burs seçenekleri sunuyor. Özellikle yüksek lisans öğrencileri için birçok burs olanağı bulunuyor. Kanada, Amerika’ya oranla öğrencilerin çalışması konusunda daha esnek davranıyor. Öğrenciler belirli bir saati aşmayacak şekilde çalışma imkanına sahip olabiliyor. Hem üniversitelerde hem de çeşitli kurum ve kuruluşlarda iş olanakları değerlendirilebiliyor.

Avrupa’da Üniversite Okurken Çalışmak!

Avrupa’da eğitim alan birçok öğrenci de yurtdışında hem okuyup hem çalışmak istiyor. Bu durumda İngiltere’ye bakıldığında; büyük bir değişime gidileceği görülüyor. İngiltere’de Temmuz ayından itibaren Ankara Anlaşması’na benzer bir uygulamanın başlayacağı konuşuluyor. Bu durum özellikle Türk öğrenciler için önemli bir alan açacak gibi görünüyor. Bu sistem uygulamaya konulursa öğrencilerin oturma izni ile eğitim alması mümkün olabilecek.

Peki; bu ne anlama geliyor? Bu sistem sayesinde uluslararası öğrenciler İngiltere vatandaşı olan öğrencilerle benzer haklara sahip olabilecekler. Elbette bu durum eğitim ücretlerine de yansıyacak. Öğrencilerin çok daha düşük ücretler karşılığında üniversite eğitimi alması mümkün olabilecek. Bununla birlikte; elbette, üniversite okurken çalışmak isteyen öğrenciler için İngiltere de belirli haklar tanıyor. Öğrenciler TIER 4 Vizesi ile haftada 20 saati aşmayacak şekilde yani part-time çalışma izni alabiliyorlar. İngiltere'de yasalar gereği sadece uzun dönem öğrenci vizesi sahibi olanlara çalışma hakkı tanınıyor. Aksi halde çalışma izni verilmiyor.

Hollanda

Tüm bu ülkeler arasında en ekonomik koşullara sahip olan ülke Hollanda… Hollanda; Amerika, Kanada ve İngiltere’ye göre daha uygun eğitim ücretleriyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda okurken çalışılacak ülkeler arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Hollanda öğrencilere, çalışma imkanları konusunda çok daha fazla seçenek sunuyor.

Hollanda öğrencileri hem çeşitli burslarla destekliyor hem alanlarında staj yapabilme olanağı tanıyor. Üniversite okurken çalışmak isteyen öğrenciler kendi alanlarında tecrübe edinebiliyorlar. Ya da belirli bir saati aşmayacak şekilde farklı bir alandaki çalışma imkanlarını değerlendirebiliyorlar. Yani Hollanda, okurken çalışılabilecek işler ile ilgili daha geniş bir yelpaze sunuyor. Hollanda, öğrencilerin kendi ayakları üzerinde durmasına olanak veriyor. Bu konuda en yapıcı davranan ülkelerden biri olarak biliniyor.

Almanya ve İsveç

Öğrencilere verdiği destek ve çalışma olanakları konusunda Hollanda’yı, Almanya ve İsveç takip ediyor. “Almanya'da hem okuyup hem çalışmak mümkün mü?” sorusu öğrenciler tarafından sıkça soruluyor. Her iki ülkede de üniversiteler devlet tarafından destekleniyor. Bu anlamda öğrenim ücretlerinin son derece düşük olduğu biliniyor. Hatta bu iki ülke de belirli şartlarda ücretsiz üniversite eğitimi almak bile mümkün olabiliyor. Bununla birlikte her iki ülke de öğrencilere üniversite okurken çalışmak için imkan veriyor. Elbette birçok ülkede olduğu gibi öğrenciler part-time çalışma iznine sahip oluyorlar. Yani Almanya'da hem okuyup hem çalışmak mümkün olabiliyor. Aynı durum İsveç için de geçerli…

Öğrenciler eğitimlerinin ilk yılında garsonluk, çocuk bakıcılığı gibi işleri tercih edebiliyor. Ancak eğitimleri ilerledikçe kendi alanlarındaki iş fırsatlarını değerlendirebiliyorlar. Bu durum maddi kazancın yanında önemli bir iş tecrübesini de beraberinde getiriyor. Böylelikle mezuniyetlerinin ardından çok daha fazla iş imkanını değerlendirebiliyorlar.

aba Eğitim Olarak Bu Konuda Neler Yapıyoruz?

aba Eğitim olarak öğrencilerimizi yurt dışı eğitim için gereken tüm süreçlerde destekliyoruz. Kariyer yönetimi, gerekli belgeler, alınması gereken sınavlar gibi konularda öğrencilerimize destek veriyoruz. Özellikle burs anlamında öğrencilerimizin doğru adımları atabilmeleri noktasında yardımcı oluyoruz. AP gibi yurt dışı üniversitelerin kapılarını açan diploma programları konusunda öğrencilerimizi yönlendiriyoruz. Böylelikle birçok öğrencimiz dünyanın en prestijli üniversitelerinde burslu okuma şansına sahip olabiliyor.

Öğrencilerin burs imkanlarından yararlanmak ve üniversite okurken çalışmak için belli bir plan içerisinde hareket etmesi gerekiyor. aba Eğitim öğrencilere gerekli stratejiyi izlemeleri noktasında destek veriyor. Bu noktada; E4I ve Mentorloops ile birlikte çalışıyoruz. Öğrencilerimizi sosyal sorumluluk ve araştırma projeleri konularında yönlendiriyoruz. En iyi üniversitelerden, burslu kabul alabilmeleri için gerekli tüm çabayı gösteriyoruz. Böylelikle öğrenciler verdikleri emeğin karşılığını alabiliyor. Değer üretebiliyor, fark yaratabiliyor ve potansiyellerini tam anlamıyla sergileyebiliyorlar.

Burada elbette öğrencilere de önemli sorumluluklar düşüyor. Öğrencinin dokuzuncu sınıfa başladığı ilk günden itibaren sistemli bir çalışma yürütüyor olması gerekiyor. AP sınavları öğrencilere büyük fayda sağlıyor. Bu anlamda öğrencilerin AP sınavlarına hazırlanması gerekiyor. Çünkü hem kabul sürecinde hem lisans eğitiminde AP öğrencilere önemli avantajlar sağlıyor. Öğrenciler AP programı süresince aldıkları derslerden üniversitenin ilk yılında muaf olabiliyorlar. Böylelikle erken mezuniyet şansı dahi yakalayabiliyorlar. Aynı zamanda çift anadal yapmak için gerekli zamanı kazanabiliyorlar.

Üniversite okurken çalışmak hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için aba Eğitim web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için Doç. Dr. Gamze Sart ve aba Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitime dair daha fazla içeriğe ulaşmak için YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Ücretsiz Open Day Günlerimize Katılmak İçin Aşağıdaki Formu Doldurun

Açık bilgilendirme günlerimizde tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation