Yurt Dışı Üniversitelerde En Erken Başvuru Tarihi Ne Zaman? 

Yurt dışında eğitim görmek, günümüzde hemen hemen her öğrencinin hayalidir. Çünkü lisans eğitimini uluslararası kurumlarda tamamlamak kişiye her anlamda prestij kazandırır. Yurt dışı üniversite eğitimi dediğinizde karşınıza sırasıyla Amerika, Kanada, İngiltere, Hollanda ve son yıllarda çok popüler olan Polonya çıkıyor. Hem devlet hem de özel üniversiteleri bünyesinde konumlandıran bu ülkelerde başvuru şartları değişiklik gösteriyor. 

Yurt Dışı Üniversitelere Başvuru Tarihleri

Yurt dışı üniversitelere başvuru tarihleri Amerika için ekim-ocak ve ocak-nisan arasıyken, İngiltere’de ekim-aralık ve ocak-haziran dönemlerini kapsıyor. İspanya, İtalya ve İrlanda’daki üniversitelere başvuru süreçleri ise ekim-mayıs ayları diye gösterilirken, İsveç ve Finlandiya’da lisans eğitimi almak isteyenlerin de ekim ve ocak periyotlarını takip etmesi gerekiyor. 

Almanya’daki üniversitelerde en erken başvuru tarihini ocak ayı diye görürken, Avustralya’da ekim-şubat ve şubat-mayıs(ara dönemler) olacak şekilde periyotlar gösteriliyor. 

Yurt dışı üniversitelere en erken başvuru tarihi dediğimizde, tüm uluslararası kurumlar genelinde ekim ayı olarak karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Lisans ya da yüksek lisans eğitimini başka ülkelerde tamamlamak isteyen öğrencilerin ekim ayında evraklarını toplayarak başvuru işlemlerini başlaması gerekiyor. O halde yurt dışı eğitimi almak için istenen şartlar nelerdir? Birlikte inceleyelim.

Yurt Dışı Üniversitelere Başvuru Şartları Nelerdir? 

Yurt dışı eğitimi kapsamında talep edilen başvuru şartları ülkeden ülkeye değişiyor. Fakat genel olarak uygulanan koşulları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz. 

  • Yeterli düzeyde not ortalaması. ( Lise mezuniyet ortalaması)
  • Lisans eğitimi alınacak okul tarafından uygulanan dil sınavında yeterli düzeyde başarı sağlamak. ( IELTS, TOEFL vb.)
  • Lisans eğitimi için başvurulacak okulun belirlediği yeterlilik sınavlarında başarı göstermek. ( SAT veya okula özel başka sınavlar)
  • Niyet ve referans mektubu. 
  • Öğrenci adayının önceden kazandığı başarı, proje, ödül ve yarışma sonuçları. 
  • Adayın özgeçmişi. 
  • Bankadan alınmış referans mektubu. 

Neden Yurt Dışı Eğitim? 

Yurt dışında eğitim alan pek çok öğrenci gelecekteki kariyer yaşamlarına kendilerini daha donanımlı bir şekilde hazırlama fırsatı elde ediyor. Öğrenci hangi üniversiteye giderse gitsin, eğitim aldıkları dil yabancı dil olacağı için dünya vatandaşı statüsünde her yerde çalışma imkânı yakalıyor. Aynı zamanda öğrenci yurt dışı eğitimini tamamladıktan sonra da ülkemize geri döndüğünde takdir gördüğü gibi de öne çıkıyor. Yurt dışındaki üniversitelerde kullanılan eğitim modeli Türkiye’ye göre farklılıklar gözetiyor. Öğrenci yeni bir sistemde interaktif bir şekilde eğitim aldığı için kendini daha doğru ifade edebiliyor. Değişik kültürlerle de yakınlaşabilen öğrenciler, onlarca vizyonu aynı çatı altında topladıkları gibi kendi yetenekleriyle bütünleştirebiliyor. 

Yurt dışında lisans eğitimi alan öğrenciler, birçok ülkede Türkiye’deki gibi hazırlık programının bitimi itibariyle 4 senelik müfredata tabi tutulmuyor. Onun yerine 3 senelik sürede tüm lisans eğitimini tamamlama imkânı yakalıyorlar. ABA Eğitim tarafından düzenlenen hazırlık programlarını inceleyerek yurt dışında üniversite okuma fırsatı yakalayabilirsiniz. Size uygun programı seçin ve başvuru tarihlerini de takip edin!