Hemen Bilgi Al

SAT Subject Math

SAT-2 Subject Sınavı konuları arasında yer alan “Matematik” sınavı, yurtdışı eğitim kurumlarına yaptığınız başvurularda büyük bir rol oynuyor. Özellikle mühendislik, teknoloji ve ekonomi gibi alanlara karşı ilgi sahibi öğrenciler, matematik testlerinde elde ettikleri yüksek puanlar sayesinde yurt dışında hayallerini kurduklarını eğitim kurumunda okuma hakkı kazanabiliyorlar. 

 SAT-2 Subject sınavında Matematik, “Level-1” ve “Level-2” olmak üzere ikiye ayrılıyor. Biraz inceleyecek olursak;

SAT-2 Subject Level-1 Matematik testi, öğrencilerin geometri ve cebir gibi konularda sahip olunan matematik bilgi birikimini değerlendirmeye alır. İki yıllık cebir ve bir yıllık geometri bilgisi test için yeterli olacağı gibi sınavda fonksiyon, sayılar ve işlemler gibi konularda yer alır. “Sayılar ve İşlemler” yüzde 10-14, “Cebir ve Fonksiyonlar” yüzde 38-42, “Geometri ve Ölçü” (koordinasyon, üç boyut, ve trigonometri) yüzde 38-42, “Veri Analizi, İstatistik ve Olasılık” ise testte yüzde 8-12 ağırlığına sahiptir. Her ne kadar 

SAT-2 Subject Level-2 Matematik testi ise, Level-1’dan farklı olarak trigonometri ve precalculus konularına yoğunlaşır. Bu noktada Level-2 Matematik testi için öğrencilerden iki senelik cebir, bir senelik geometri ve temel precalculus bilgisi isteniyor. Level-1’da elde ettiğiniz başarıyı pekiştirebileceğiniz Level-2 Matematik testi, bu bağlamda öğrencileri bir miktar daha zorluyor. 

Her iki sınav da Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştiriliyor. 60 dakika süreye sahip sınavlarda hesap makinesi kullanımına izin verildiği gibi toplam 50 soruya yanıt verilmesi gerekiyor. SAT-2 Subject Level-1 ve Level-2 testlerinde öğrenciler 200-600 arası puan alabiliyorlar. 

SAT Subject Math

Nasıl Hazırlanılmalı?

SAT-2 Subject Level-1 ve 2 testlerine hazırlanmadan önce başvuru yaptığınız okul ve bölümün gereksinimlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Son anda yapılacak bir değişiklik tüm hazırlıkları boşa çıkaracağı gibi özellikle son anda Level-2’ye girmeye karar veren öğrenciler hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Bunun yanı sıra Level-1 trigonometri ve fonksiyon konularında elde edilen sonuç tatmin edici bir seviyedeyse, Level-2 sınavına da girerek güzel sonuçlar elde edilebilir. 

Öğrenciler hazırlık süreci boyunca geçmiş testlerde çıkan soru tiplerini inceleyebilecekleri gibi bir yandan kendi akademik gelişimlerine de devam etmeliler. Sadece belirli soru tiplerine odaklı yapılacak çalışmalar, bazı noktaların gözden kaçmasına neden olabileceği gibi ters köşeye yatıran sorulara karşı hazırlıksız yakalanılmasına neden olabilir. 

Sınav esnasında hesap makinesi kullanımına gelecek olursak; sınavın tamamında hesap makinesi kullanılmasına izin veriliyor. Buna karşın sınavın tamamında kullanılan hesap makinesi bazı durumlarda avantajdan çok dezavantaj yaratabiliyor. Level-1’da yer alan soruların yüzde 40-50’si, Level-2’da yer alan soruların ise yüzde 55-65’ı hesap makinesi ile çözülebilir. Buna karşın kalan kısımda kullanılacak hesap makineleri öğrencileri yavaşlatmaktan öteye geçmeyecektir. 

Birkaç hatırlatma ile devam edecek olursak; okumak istediğiniz bölümün gereksinimlerine dikkat etmenizde ve buna göre hangi sınava gireceğinize karar verme işini son ana bırakmamakta fayda var. Yukarıda da saydığımız sebeplerden ötürü, erken yapacağınız tercih size hazırlık ve istediğiniz sonucu elde etme adına avantaj sağlayabilir.

SAT ile İgili Blog Yazılarımız;