Hemen Bilgi Al

SAT Subject Literature

SAT-2 Subject sınavı konularından bir diğeri de Edebiyat. Sınavda, öğrencilerin İngiliz ve Amerikan Edebiyatı’nın farklı dönemlerine ait metin okuma, analiz etme ve yorumlama yetenekleri değerlendiriliyor. Sınavda yer alan sorular, çoğu lisenin müfredatında yer alsa da coğrafi farklılıklar nedeniyle öğrenciler kimi zaman aşina olmakta zorlandıkları soru tipleriyle karşılaşabilirler. Bu sebeple soruların hepsini tamamlamak kimi zaman kolay olmasa da sınavda yüksek puan almak için tüm soruların yanıtlanması gerekli değildir. 

SAT-2 Subject Edebiyat sınavında öğrenciler 6-8 adet okuma pasajına dair 4’er setten oluşan 60 soruyla karşılaşıyorlar. Öğrenciler Edebiyat testi boyunca “İngiliz Edebiyatı”, “Amerikan Edebiyatı” ve “Farklı Ekollere Ait İngilizce Metinleri” “Kaynak” bölümünde, “Rönesans ve 17. yy”, “18 ve 19. yy”, “20 ve 21. yy”ı “Kronoloji” bölümünde, “Düz Yazı”, “Şiir” ve “Drama”yı “Janr” bölümünde yer alan sorulara yanıt veriyorlar.

Edebiyat konuları 2016 yılında yapılan değişimlerden sonra son şeklini aldı. Buna göre sınavda öğrencilerin metnin anlam ve alt metinlerini yorumlamaları, metin yapısı üzerine sahip oldukları bilgi birikimi göstermeleri, okuma metinlerinde yazarın kullandığı dili; diksiyon, imge ve figüratif bir yönden değerlendirmeleri, şiirleri amaç ve izleyici yönünden değerlendirmeleri ve anlatılarda yer alan karakterizasyonları yorumlamaları isteniyor.

SAT Subject Literature

Nasıl Hazırlanılır?

Öğrencilerin her şeyden önce hazırlık döneminde başvuru yapacakları okul ve bölümün gereksinim ve başvuru tarihlerine dikkat etmeleri gerekiyor.  Bu aşamadan sonra farklı tarihsel dönemlere ilişkin İngiliz ve Amerikan Edebiyatı’ndan örnekleri okumak öğrencilerin sınavda çok işine yarayacağı gibi farklı ekollerden İngilizce’ye çevirilmiş eserler de bu anlamda yarar sağlayabilir. Bunun yanı sıra sınava hazırlık sürecinde yapılan en önemli hatalardan biri olan “sadece alıntıları okumak” yerine eserlerin tamamının okunması özellikle yazarların dilini anlayabilmek ve buna göre yorumlayabilmek açısından son derece önemli bir role sahip.

Ayrıca basit edebiyat terminolojisine hakim olmanızı sağlayacak farklı türden eserleri (şiir, düz yazı, deneme, roman, vs.) okumanız da size sınavda ve gelecekteki akademik hayatınızda avantaj sağlayacak bir diğer husus olarak öne çıkıyor. 

Sınavda öğrencilerin dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri de soruların tamamını okumak. Öğrenciler çoğunlukla uzun pasajları okuduktan sonra soruları yanıtlarken sorunun tamamını okumak yerine “zamandan kazanmayı” tercih edip hataya düşebiliyorlar. Bu sebeple soruların tamamını okumak ve genelde soruların sonunda yer alan “Not”, “Least” ve “Except” sözcüklerine dikkat etmekte fayda var.

SAT-2 Subject Edebiyat testi yukarıda da belirttiğimiz gibi çoktan seçmeli ve pasajlardan oluşan bir sınav. 60 dakikalık sınav süresinde öğrencilerin 60 soruya yanıt vermeleri bekleniyor. Öğrenciler SAT-2 Subject Edebiyat sınavına Ağustos, Ekim, Kasım, Aralık, Mayıs ve Haziran aylarında girebiliyorlar. 

SAT ile İgili Blog Yazılarımız;